Tapasztalt védőt szerződtetett a Debrecen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.09.07. 14:24
Kocsis Gergő (Fotó: dvsc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Debrecen a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a szerződtette az MTK korábbi alapemberét, Kocsis Gergőt. Az új játékos már pályára is lépett az FC Bihor elleni edzőmérkőzésen.

 

Lapunk már pénteken jelezte, hogy Kocsis aláírhat a hajdúsági klubhoz, a DVSC pedig ma hivatalosan is bejelentette a hírt.

Az MTK-nevelésű 30 éves játékos, aki védőként is középpályásként is bevethető, rendkívül tapasztalt, közel 200 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, de külföldön is futballozott már a Stuttgartban és az Augsburgban.

A magyar élvonalban a Videoton mezében mutatkozott be. Játszott az utánpótlás-válogatottban, de kapott már meghívót az A-válogatott keretébe is.

Eddigi felnőttpályafutása során játszott még a Puskás Akadémia, a Diósgyőr, a ZTE és a Mezőkövesd színeiben, külföldön a DAC, a cseh Karvina és a lengyel Podbeskidzie Bielsko-Biała együttesét erősítette.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, izgatott is vagyok, hiszen egy nagyon komoly csapathoz kerültem, az egyik legnagyobb múltú magyar klubnál folytathatom a pályafutásomat – idézi Kocsis Gergőt a debreceniek közleménye. – Remélem, sikeresek leszünk együtt. A beilleszkedéssel szerintem nem lesz probléma, sok játékost ismerek a válogatottakból is. Szerintem a védekezésben sokat fogok tudni segíteni a csapatnak. A bajnokságban a Ferencváros idén is favorit, de egy ilyen szintű csapat, mint a Loki, ellene sem fog feltartott kézzel a pályára menni. A maximumra kell törekedni, akkor lennék boldog, ha nemzetközi kupát jelentő helyezést érnénk el.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők: Batik Bence (Puskás Akadémia FC), Victor Braga (Victor Cristiano Braga, brazil,  Ordabaszi – Kazahsztán, legutóbb kölcsönben Zsetiszu FK– Kazahsztán), Neven Djurasek (horvát, Arisz Szaloniki – Görögország), Kocsis Gergő (MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Pálfi Donát (Szombathelyi Haladás), Yacouba Silue (elefántcsontparti, Mladoszt Lucsani – Szerbia), Szenaga Naoaki (japán, FK Jezero – Montenegró), Szűcs Tamás (FC Köbenhavn – Dánia)
Kölcsönbe érkezők: Zsirajr Sagojan (örmény, Ararat – Örményország), Arandjel Sztojkovics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Kohut Máté, Nyikos Botond
Kiszemeltek: 
Távozók: Baranyai Nimród (Újpest FC), Bódi Ádám (Kolorcity Kazincbarcika, szabadon igazolhatóként), Alexandrosz Kiziridisz (görög, Zemplín Michalovce – Szlovákia, szabadon igazolhatóként, legutóbb kölcsönben: NS Mura – Szlovénia), Kócs-Washburn Erik (magyar-amerikai, mezőkövesdi kölcsön után Kozármisleny), Sztefan Loncsar (montenegrói, Akron Togliatti – Oroszország), Andrija Majdevac (szerb, Panetolikosz – Görögország, szabadon igazolhatóként, legutóbb kölcsönben Napredak Krusevac – Szerbia), Christian Manrique (Christian Manrique Díaz, spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Hamzat Ojediran (nigériai, RC Lens – Franciaország), Joao Oliveira (João Pedro Abreu de Oliveira, svájci-portugál, Arka Gdynia – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Olekszandr Romancsuk (ukrán, FK Krivbasz – Ukrajna)
Kölcsönbe távozók: Batai Tamás (BVSC-Zugló), Erdélyi Benedek (BVSC-Zugló), David Nwachukwu (nigériai, BVSC-Zugló, ismét kölcsönbe)
Kooperációs szerződéssel Mezőkövesd: Cibla Flórián, Doktor Zsolt, Horváth Zalán, Kohut Máté, Takács Bence 
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Tuboly Máté (ETO FC Győr, onnan DAC 1904 – Szlovákia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik