Hornyák Zsoltot nagyon meglepte, hogy a Debrecen védekezni ment Felcsútra

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 23:10
Hornyák Zsolt (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 9. fordulójának nyitó mérkőzésén a Puskás Akadémia Wojciech Golla hajrában szerzett fejes góljával 1–0-ra legyőzte a Debreceni VSC-t. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Debreceni VSC trénere, Máté Csaba elárulta, miért volt ennyire defenzív csapata játéka.

„Két vereség után érkeztünk, mindkét meccsen három gólt kaptunk, így az volt a terv, hogy kicsit biztonságosabbá tesszük a védekezésünket. Több embert használtunk védekezésben, így nem is tudott annyi helyzetet kialakítani a Puskás, mint szokott. Voltak beadásaik és szögleteik, amiket hatástalanítottunk, illetve volt egy-két ellentámadásunk és lehetőségünk az ellenfél hibájából, ami gólt érhetett volna. Nekünk kifelé pattant a kapufáról, nekik befelé, de nem foghatjuk csak a szerencsére. Sajnálatos, hogy a játékosok ennyi munkát beletettek, és ez ponttal nem párosult.”

MÁTÉ CSABA SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt elismerte: nagyon nehéz győzelmet arattak.

„Boldog vagyok, mert a Debrecen kemény taktikával érkezett, hogy pontot raboljon. Fegyelmezetten védekezett és rontotta a játékunkat. Nagyon féltem, nehogy a végén egy ellentámadásból valaki betaláljon és elveszítsük a pontokat. Érzékelhető volt, hogy jobban akartuk a győzelmet, de az egyik legnehezebb hazai mérkőzésünk volt. Nagyon meglepett, hogy csak védekezni jött ide az ellenfél, nagyon nehéz volt megbontani. Féltem, hogy nem is sikerül, de a csapat megint megmutatta a tartását, nem először nyertük meg a végén a meccset.”

HORNYÁK ZSOLT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

LABDARÚGÓ NB I
9. FORDULÓ

Puskás Akadémia–Debreceni VSC 1–0 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző. Vezette: Rúsz 
Gólszerző: Golla (89.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik