Mesteri szabadrúgásokat lőtt: ötvenéves lett Hrutka János

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.10.26. 07:23
Hrutka János a Ferencvárossal játszott a BL-ben is, manapság többek között televíziós szakértőként dolgozik (Fotó: Dömötör Csaba)
Háromszor az NB I-ben, egyszer a Bundesligában ünnepelt bajnoki címet a 24-szeres válogatott védő, Hrutka János.


Gintaras Stauce, Bogdan Stelea, David Seaman – biztosan van szurkoló, aki tudja, mi köti össze a litván, a román és az angol kapust. Hrutka János mindegyiknek gólt lőtt szabadrúgásból: az 1974. október 26-án született korábbi futballista alighanem szívesen emlékszik vissza ezekre a meccsekre. 

HRUTKA JÁNOS SZABADRÚGÁSBÓL LŐTT GÓLJA ROMÁNIA ELLEN

Szívesebben, mint az atlantai olimpiára, amelyről furcsa módon lemaradt, pedig a kvalifikációban főszerepet vállalt. A Ferencvárossal három bajnoki címet ünnepelhetett (1995, 1996, 2001), ott volt a BL-ben öt pontot szerző FTC-ben, a Bundesligába szerződve a Kaiserslautern máig utolsó bajnoki címéből is kivette a részét (Szűcs Lajos klubtársaként, Otto Rehhagel játékosaként). Németországból visszatérve természetesen az Üllői útra vezetett az útja: a 2001-es bajnoki címet Debrecenben szerezte meg a Ferencváros, a meccsen ő fejelte az aranyérmet jelentő gólt (Gyepes Gábor találata a lefújás pillanatában az eredményt módosította, a lényeget nem). Játszott a Vasasban és a Honvédban is, de mindenki a ferencvárosi időszakára emlékezik leginkább.

Volt a 2003 és 2006 között magyar szövetségi kapitányként dolgozó Lothar Matthäus mellett a válogatott menedzsere, próbálkozott a játékosügynöki munkával és manapság is élő kapcsolatban van a futballal, szakértőként több televíziós csatorna is alkalmazta már.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik