Illés Béla újra szerepet vállalna a Haladásnál

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2006.12.03. 00:47
Címkék
Illés Béla visszatérne Szombathelyre: a pályafutását nemrég befejező futballista természetesen már nem játékosként, hanem befektetőként szeretne segíteni az NB II-es klubon.
Illés Béla összepakol, és meg sem áll Szombathelyig, hogy segítsen az utánpótlásnak
M. Németh Péter
Illés Béla összepakol, és meg sem áll Szombathelyig, hogy segítsen az utánpótlásnak
Illés Béla összepakol, és meg sem áll Szombathelyig, hogy segítsen az utánpótlásnak
M. Németh Péter
Illés Béla összepakol, és meg sem áll Szombathelyig, hogy segítsen az utánpótlásnak

A Szombathelyi Haladást működtető gazdasági társaságnak a város a többségi tulajdonosa, s most elképzelhető, hogy a klubhoz ezer szállal kötődő Illés Béla üzlettársaival tulajdonrészt vásárol az NB II-es együttesnél.

A kilencvenes évek legjobb magyar labdarúgójának választott Illés Béla ugyan a Sárvári Kinizsiben kezdte pályafutását, ismert futballista azonban a Haladásban lett. A korábbi 64-szeres válogatott középpályás a szombathelyi éveket követően a Bp. Honvéd és az MTK futballistájaként is bajnoki címet ünnepelhetett, mi több, 540 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és ezzel csúcstartó idehaza. Alig fél évvel ezelőtt, túl a 38. életévén még rendszeresen segítette játékával a javarészt fiatalokból álló MTK Budapestet, a 2005–2006-os idény utolsó meccsével, a Vasas elleni összecsapással azonban befejezte aktív pályafutását. Természetesen a futballtól nem szakadt el teljesen, ősszel láthattuk őt az FC Fehérvár meccsén éppúgy, mint a Hidegkuti-stadionban, idejének nagy részét azonban üzleti vállalkozására – szállítmányozással foglalkozik – fordította. Legutóbb akkor lehetett hallani felőle, amikor a közelmúltban felmerült, üzlettársaival esetleg tulajdonrészt vásárolna az FC Fehérvárnál. Az üzletből végül nem lett semmi, most viszont az NB II Nyugati csoportjának harmadik helyén álló Haladásnál vállalna szerepet.

„Nem titok, a Haladás szívügyem, és bár csak a tárgyalások elején tartunk, van esély arra, hogy az üzlettársaimmal tulajdonrészt vásároljunk a csapatot működtető gazdasági társaságban – mondta Illés Béla. – Beszéltünk már Czeglédy Csabával, Szombathely sportot is felügyelő alpolgármesterével, az elképzeléseink egyeznek a Haladás jövőjét illetően, de bővebbet egyelőre nem tudok mondani. Kétezer-hét szeptemberében a városban beindul a futballakadémiánk, ahonnan négy-öt év múlva remélhetőleg olyan fiatalok kerülnek ki, akik a Haladás mellett az egész magyar labdarúgás értékei lesznek.”

A Haladást működtető gazdasági társaságnak a jelenlegi felállás szerint 95 százalékban a város, öt százalékban pedig a Séllei Árpád nevével fémjelzett Haladás Marketing Kft. a tuladonosa. Az önkormányzat ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra is főtulajdonos maradjon, azonban 44 százaléknyi üzletrész értékesítésére hajlandó. Nem titok az sem, hogy Illés Bélának a székesfehérváriak korábbi edzője, Csertői Aurél, jelenlegi csapatkapitánya, Kuttor Attila, valamint az egykori 57-szeres válogatott labdarúgó, Halmai Gábor az üzlettársa, ám közülük csak utóbbival vállalna szerepet Szombathelyen, ugyanis Csertői Aurél továbbra is edzőként képzeli el a jövőjét, Kuttor Attila pedig még folytatja játékos-pályafutását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik