Először nem nyert az Üllői úton a Ferencváros a másodosztályban

Vágólapra másolva!
2007.03.17. 20:38
Címkék
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának rangadóját a 17. fordulóban a listavezető Ferencváros és a harmadik helyezett Szolnok játszotta. A mérkőzés gólnélküli döntetlennel végződött, miután a vendégcsapat kapusa Rézsó Péter minden ferencvárosi próbálkozást hatástalanított. A Fradi így már csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a Nyíregyházát.
Deme Imre (zöld-fehérben) sem tudott ezúttal gólt szerezni
Deme Imre (zöld-fehérben) sem tudott ezúttal gólt szerezni
Deme Imre (zöld-fehérben) sem tudott ezúttal gólt szerezni
Deme Imre (zöld-fehérben) sem tudott ezúttal gólt szerezni

LABDARÚGÓ NB II

A KEZDŐCSAPATOK:
FERENCVÁROS SZOLNOK
12 Kemenes 12 Rezsó
18 Balog Z. 17 Antal
26 Dragóner 15 Balogh P.
6 Lipcsei 5 Szalai
19 Buz 14 B. Tóth
15 Bartha 6 Almási
8 Lazics 4 Mile
23 Deme 7 Jeney
18 Laczkó 10 Remili
7 Horváth D. 9 Szoboszlai
55 Tököli 11 Tóth Gy.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gellei Imre Kis Károly
Csere: Bartha helyett Jovánczai (56.), Horváth D. helyett Csepregi (73.), Deme helyett Fitos (80.), ill. Tóth Gy. helyett Nagy P. (59.), B. Tóth helyett Gohér (92.)
Sárga lap: Deme (45.), Lipcsei (54.), ill. Jeney (28.), Mile (53.)

A találkozó esélyeseinek természetesen a zöld-fehérek számítottak, akik ősszel valóságos gólfesztivált rendezve 5-2-re nyertek Szolnokon, az Üllői úton pedig még nem is veszítettek pontot a másodosztályban.

Ugyanakkor nyomasztó lehet számukra az állandó győzelmi kényszer, hiszen az üldöző Nyíregyháza délután ismét győzött, s ahhoz, hogy a Fradi megtartsa két pontos előnyét, nekik is győzniük kell, a többnyire ellenük védekezésre berendezkedő csapatok ellen.

Ráadásul a Szolnok nem is feltett kézzel érkezett, hiszen már a második percben helyzetbe kerültek Remili fejese révén. Aztán persze helyre állt a rend, és elsősorban Tököli vezetésével sorra vezették támadásaikat.

Azonban a zöld-fehérekből – legalábbis az első félidőben – hiányzott az igazi átütőerő, s gyengécske próbálkozásaikat a szervezettek védekező szolnokiak rendre megállították.

Az első játékrészben mindössze egy Laczkó fejesre, illetve egy-egy Tököli lövésre és cselsorozatra futotta a hazaiak erejéből.

Úgy tűnt, hogy a második félidőt aktívabban kezdték a hazaiak, hiszen már a második percben Laczkó fejesét kellett védenie az amúgy hibátlan teljesítményt nyújtó Rézsó kapusnak.

Ám ezzel jó időre el is lőtték a puskaporukat a hazaiak, s így nem csoda, hogy tíz perc után támadót cserélt Gellei Imre: Barthát Jovánczai váltotta.

A húzás mindenesetre lendített is a hazaiak szekerén, hiszen egy perccel később a frissen beállt támadó a kapufát találta el, újabb hat perccel később pedig megint ő került helyzetbe.

A 70. percben aztán a meccs helyzetét – legalábbis szolnoki részről - hagyta ki Balogh, akinek lövése után a labda már Kemenes kapuson is túljutott, de végül Dragóner a gólvonalról mentett.

Nagy volt a küzdelem, de a szolnoki védők kapott gól nélkül hozták le a meccset
Nagy volt a küzdelem, de a szolnoki védők kapott gól nélkül hozták le a meccset


Ezzel azonban inkább a hazaiakat paprikázta fel. Az utolsó tízpercben Tököli kétszer is a kapufát találta el, de nem járt jobban Fitos sem: ő a felső lécet lőtte telibe. Amikor pedig nem a kapufa, akkor Rézsó kapus védett, mint például Jovánczai lövésénél.

Gól azonban csak olyan született, amelyet a játékvezető nem adott meg, így aztán először vesztett ponto(ka)t a Fradi az Üllői úton, ráadásul az őket árnyékként követő Nyíregyháza így már csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre. ---- T ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik