Idegenben nyert a Felcsút és a Szombathely, kikapott a Pápa

Vágólapra másolva!
2007.11.03. 17:30
Az NB II, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Keleti csoportban Vácon egy pontot szerzett a Kecskemét, így a hazai pályán egy góllal nyerő Szolnok két ponttal elhúzott tőlük, és immár pontelőnnyel áll a tabella élén. A Nyugati csoportban idegenben nyert a Szombathely és a Felcsút, míg a Gyirmót vendégeként elszenvedte első szezonbeli vereségét a Pápa. Az élmezőny igen sűrű, a Haladás, a Felcsút és a Pápa is 28-28 pontot szerzett, a Gyirmót 27 pontnál jár.
Balassa Péter (balra) jó játékkal és góllal segítette csapatát a győzelemhez
M. Németh Péter (archív)
Balassa Péter (balra) jó játékkal és góllal segítette csapatát a győzelemhez
Balassa Péter (balra) jó játékkal és góllal segítette csapatát a győzelemhez
M. Németh Péter (archív)
Balassa Péter (balra) jó játékkal és góllal segítette csapatát a győzelemhez

A Soroksáron vendégeskedő szombathelyiek pillanatnyi kétséget sem hagytak afelől, hogy jobbak vendéglátóiknál, másrészt a végeredményt tekintve sem bíztak semmit a véletlenre. Két gyors góljukkal - a 19. percben már 2-0-ra vezettek - idejekorán lerendezték a találkozó érdemi részét, a többi azt követően már csak ráadás volt. Igaz, kevésbé koncentrálva közel sem tökéletes helyzetkihasználással.

A Soroksár pályaválasztóként változatlanul egy győzelmet könyvelhet el három vereség mellett, a szombathelyiek viszont idegenben harmadik sikerüket szerezték, és csupán egyszer szenvedtek vereséget.

A Haladás egyik legfőbb riválisa, a Felcsút viszont keményen megdolgozott a három pontért Budaörsön, ahol döntetlenszagú meccsen tudott nyerni a vendégcsapat Móri első félidő hajrájában szerzett találatával. A Felcsút negyedik idegenbeli találkozóján lett gazdagabb a győzelemért járó három ponttal.

Rangadót bukott el a listavezető Lombard Pápa FC, amely Gyirmóton szenvedett kétgólos vereséget. A hazaiak vezető góljukat az első félidő hajrájában szerezték, meg a második felvonás elején gyorsan kettőre növelték előnyüket. A Lombard nagy erőket mozgósított a pontmentésért, de próbálkozásaik eredménytelennek bizonyultak. A pápaiak nehezen viselték veretlenségük megszakadását, hiszen a hosszabbításban előbb Rajnayt, majd Alexet állította ki Bede játékvezető utánrúgásért.

A pápaiak első veresége egyben azt jelentette, hogy két nagy riválisuk, a Haladás és a Felcsút nemcsak beérte őket pontszámban, hanem mindkét együttes megelőzte őket a tabellán. Ráadásul mostani legyőzőjük, a Gyirmót is ott liheg immár a nyakukban, amelynek hátránya a dobogósok mögött mindösszesen egyetlen árva pont.


Hazai pályán tudott nyerni a Dunaújváros is, amely gyorsan vezetést szerzett az Ajka ellen, de a vendégek még az első félidőben egyenlítettek. A második felvonásban aztán a hazaiak két góljukkal eldöntötték a mérkőzést.

A Kozármisleny is vendéglátóként tudott győzni, az Integrál-DAC elleni találkozó három pontját Lauer 64. percben szerzett góljával gyűjtötték be.

A Komló és a Barcs viszont nem bírt egymással, a hazaiak vezető találatát követően a vendégeknek az első felvonás utolsó másodperceiben jött össze az egyenlítés, mivel az eredmény a második játékrészben már nem változott, egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.

A hazaiak akarata és elképzelése érvényesült Vácon az első félidőben, de hiába a mezőnyfölény, a vezetés csak nem akart összejönni Verebes József együttesének. A sportág íratlan szabályai szerint a második felvonás elején a vendégek gyorsan gólt szereztek, de a Vác gyorsan egalizálni tudott. A Kecskemét közel sem tudta azt a játékát mutatni, amellyel a csoport élén áll, így az egy pontnak még örülniük is kellett a vendégeknek. A Vác hazai pályán, a Kecskemét idegenben játszott döntetlent először a szezonban.

A Szolnok, kihasználva riválisa, a Kecskemét idegenbeli pontvesztését, átvehette a vezetést a tabellán. A sereghajtó mezőkövesdiek legyőzése hazai pályán kötelező feladatnak tűnt számukra, de a győztes gólt csak a 89. percben szerezték meg a vendéglátók. Hazai pályán veretlen maradt így a Szolnok – egy döntetlen mellett ötödször nyertek -, míg a Mezőkövesd hatodik idegenbeli vereségét húzta be.

A Kazincbarcika az első és a második felvonásban is szerzett egy-egy gólt, mivel a Tököl csak helyzetekig jutott, a hazaiaké lett a három bajnoki pont.

A bajnokságban nyolcadik vereségét szenvedte el a Cegléd, amely ezúttal a Baktalórántháza otthonában maradt alul, minimális különbséggel.

Nem bírt egymással az Orosháza és a Bőcs, a pályaválasztók egyenlítő találatukat büntetőből szerezték.

Biztosan nyert a Vecsés hazai környezetben a Tuzsér ellen, a vendégek szépítő találatukat már a hosszabbítás pillanataiban szerezték.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik