Nyíregyháza: a város a csapat mellé áll, új befektető is érkezhet

Vágólapra másolva!
2011.01.20. 10:40
Ha pénz még nem is állt a házhoz, az eddigi gondok nagy része megoldódni látszik az NB II Keleti csoportjának éllovasánál, a Nyíregyháza Spartacusnál. A polgármester támogatásáról biztosította a vezetőket, és új, tőkeerős tulajdonos érkezését is várják.

Szerda reggel a polgármesteri irodában, kora délután a stadion VIP-termében zárult be az ajtó a nyíregyházi vezetők mögött. Mielőtt a csapat keretével találkozott volna a szakvezetőség, Kovács Ferencet, a szabolcsi megyeszékhely első emberét kereste fel a tulajdonosi kör képviseletében Sziky Gyula és a csapatnál a vezetőedzői teendőket is ellátó Brekk János.

A találkozó apropóját az adta, hogy az önkormányzat a 2010-es évből 23 millió forint, szerződésben rögzített működési és eredményességi támogatással tartozik a Nyíregyháza Spartacus FC Kft.-nek. A vezetőség a felkészülés kezdete előtt szeretett volna tisztán látni az ügyben, számíthat-e erre az összegre és a jövőbeli együttműködésre.

„Megnyugtató híreket kaptunk – mondta már a csapatgyűlés előtt Brekk János, miután a klub hivatalos honlapjára is felkerült, hogy a városvezetőség támogatásáról biztosította a keleti országrészből a feljutásra leginkább esélyes együttest. – A város vezetősége teljes mellszélességgel mellettünk áll, ám egyelőre csak erkölcsi támogatásáról biztosított bennünket, hiszen mint a legtöbb önkormányzat, a nyíregyházi is nehéz anyagi helyzetbe került. Ezt nekünk is tolerálnunk kell, cserébe ígéretet kaptunk arra, hogy március végéig rendezik tartozásukat, és akkor már az idei együttműködés feltételeiről is tudunk beszélni. Addig pedig a jelenlegi tulajdonosi körnek kell megoldania a likviditási problémákat. Szó van arról is, hogy a kft. tulajdonosi szerkezete átrendeződik.”

Ami az utolsó mondatot illeti: a klub honlapján az is megjelent, hogy „az ország egyik legnagyobb szállítmányozási cége az előzetes tárgyalások szerint belép a tulajdonosok közé úgy, hogy a klubot működtető kft. abszolút többségi tulajdonosa lesz”. Úgy tudni, hogy ez a Révész Cégcsoport, amelynek tulajdonosa, Révész Bálint ezer szállal kötődik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik