Megtalálta új klubját a Kisvárdát faképnél hagyó támadó

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 14:32
Mario Ilievszkit bejelentette új klubja (Fotó: Dömötör Csaba)
A bolgár élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő CSZKA Szófia hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az északmacedón Mario Ilievszkit, aki miatt a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult, ugyanis a csatár úgy ítélte meg, hogy a csapat NB II-be való kiesésével automatikusan megszűnt a szerződése.

Megírtuk, hogy a Kisvárdára 2022 nyarán érkező Mario Ilievszki nem jelent meg az NB II-be kieső csapat első edzésén, ugyanakkor helyette az ügyvédje egy levelet küldött a klubnak, amelyben arról tájékoztatott, hogy a 22 éves csatár szerződését felmondottnak tekinti, a játékos pedig nem tervezi, hogy visszatér a csapathoz.

A Kisvárda operatív igazgatója, Róka Géza közölte, Ilievszki felmondását nem fogadja el, ugyanis érvényes a szerződése, ezért a magyar csapat megtette a szükséges jogi lépéseket a FIFA illetékes testületénél, Ilievszkit pedig több hónapra is eltilthatják.

A történtek ellenére az északmacedón U21-es válogatott csapatkapitánya, Mario Ilievszki szerződtetését most bejelentette a bolgár élvonalbeli CSZKA Szófia.

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy Ilievszki szerződése angol nyelvű változatára hivatkozik, amelynek értelmében a klub NB II-be való kiesése esetén szabadon igazolhatóvá válna, de ez a részlet a szerződés magyar nyelvű verziójában nem szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik