A Kisvárda szerzett vezetést, mégis a Vasas nyerte a forduló rangadóját

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.28. 18:50
Jó meccset játszott a Vasas, megérdemelten győzte le a Kisvárdát (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)
A labdarúgó NB II 1. fordulójának rangadóján a Vasas a mérkőzés elején hátrányba került, de fordítani tudott, és hazai pályán 3–1-re legyőzte a Kisvárdát.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ
VASAS FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–1 (1–1)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1820 néző. Vezette: Csonka Bence (Belicza Bence Péter, Ország Péter)
VASAS: Jova L. – Pávkovics (Deutsch L., a szünetben), Baráth B., Otigba (Iyinbor, 44.), Ódor – Hidi M. S., Urblík J., Doktorics – Mamusits (Girsik A., a szünetben), Tóth M. (Rácz B., 89.), Radó (Könyves N., 65.). Vezetőedző: Gera Zoltán
KISVÁRDA: Hrabina – Cipetic, Jovicic, Lippai, Körmendi – N. Ponomarenko (Osztrovka, 64.), Matic (Szőr, 82.) – Szpaszics (Scsadej, 90+1.), Soltész I. (Molnár G., 64.), Camaj (Soltész D., 64.) – Mesanovic. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Urblík J. (45+2.), Radó (56.), Könyves N. (87.), ill. Camaj (13.)
Kiállítva: Lippai (90+2.)
MESTERMÉRLEG
Gera Zoltán: – A szenvedélyt és az akaratot láthattuk a csapattól, ennek nagyon örülök. A Kisvárda vezető gólja előtt is uraltuk a mérkőzést, majd nem tört meg a lendületünk, szünet előtt nagyon jókor jött a gól. A második játékrészben is folytattuk a jó játékot, igaz, a vezető gólunk után az is benne volt a levegőben, hogy a Kisvárda egyenlít. Szerkezetet váltottunk, és bár nem terveztük a mély védekezést, időnként arra kényszerültünk. A harmadik góllal lezártuk a mérkőzést.
Feczkó Tamás: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan szerettük volna, megszereztük a vezetést, és további helyzeteink voltak a második gól elérésére. Az első félidő második felében a Vasas fölénk kerekedett, de csak rögzített helyzetekből veszélyeztetett, a legrosszabbkor kaptuk az egyenlítő gólt. Bosszantó, hogy a második találat előtt labdabirtoklásunkból kaptunk gólt, utána pedig már nem tudtuk feltörni a mélyen védekező Vasast.

ÖSSZEFOGLALÓ

Két olyan csapat találkozott egymással rögtön az 1. fordulóban, amelynek kimondott célja a feljutás – a Vasas ugyebár az előző idényben lecsúszott róla, míg a Kisvárda kiesett az NB I-ből, de vissza akar kerülni oda. Jó iramban kezdődött az összecsapás az Illovszky Rudolf Stadionban, az elején két hazai helyzetet láthattunk, előbb Pávkovics Bence lőtt kevéssel mellé, majd Baráth Botond fejesét védte Hrabina Alex. A vendégek viszont az első lehetőségükből betaláltak a 13. percben: Cipetic hosszú indítása után Camaj megcsinálta magának a helyzetet, majd a jobb alsóba gurított.

A félidő középen kicsit leült a meccs, azért az angyalföldiek próbálkoztak, ám a távoli lövéseik nem voltak pontosak. A félidő végén Otigba Kenneth megsérült – talán meghúzódott –, ezért le kellett cserélni. Ennek nem örülhetett a Vasas, egy gólnak viszont igen: a ráadás során Urblík József fejelt a kapuba Radó András beívelése után.

A szünet előtt egyenlített a Vasas (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)

Csendesen csordogált a mérkőzés a második félidő elején, majd bő 10 perc elteltével megvillant Radó András, aki 15 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé. Hátrányba került, és emiatt váltott a Kisvárda, elkezdte többet birtokolni a labdát, azonban nem igazán talált fogást a Vasason, ezért csak kisebb lehetőségek adódtak a nyírségiek előtt. A hajrában egyre jobban kitámadtak a vendégek, ennek köszönhetően nagyobb terület nyílt a hazaiak előtt, akik egy kontra végén ismét betaláltak, és lezárták a mérkőzést, miután a csapathoz visszatérő Könyves Norbert ziccerben a bal alsóba lőtt. Az utolsó percben még jött egy kiállítás, Lippai Tibor lekönyökölte Könyvest, amiért megkapta a második sárga lapját, majd a pirosat is.

Győzelemmel, ráadásul fontos sikerrel kezdte az idényt a Vasas, a szintén a feljutásra pályázó Kisvárda nem túl meggyőző játéka nem ért pontot. 3–1

A FORDULÓ TÖBBI MÉRKŐZÉSÉRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT.

A második félidőben eldöntötte a meccset a Vasas (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik