A Liverpoolt is megjárt magyar középpályás a fagyizói miatt vonult vissza

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.17. 13:07
A 31 évesen visszavonuló Adorján Krisztián liverpooli éveiről és jövőbeli terveiről is beszélt (Fotó: Török Attila)
Viszonylag fiatalon, 31 évesen bejelentette a visszavonulását az egykor az angol élvonalbeli Liverpool akadémiáján pallérozódó, Hollandiát, Olaszországot, Írországot és Albániát is megjárt Adorján Krisztián, aki annak ellenére döntött így, hogy klubja, az NB II-es Budapest Honvéd szeretett volna szerződést hosszabbítani vele.

Adorján Krisztián 2008-ban, 15 évesen került az MTK-tól a Liverpool akadémiájára a két csapat együttműködésének köszönhetően, ám a vörösök felnőttcsapatában nem tudott bemutatkozni, a holland Groningennél töltött egyéves kölcsönjáték után 2014-ben az olasz Novarához igazolt, azóta volt az albán Partizani, az ír Dundalk, az olasz Virtus Entella játékosa is, mielőtt 2021-ben hazatért és Budafokra szerződött, ahonnan tavaly nyáron igazolt át a Honvédhoz.

Adorján alapembere volt a csapatnak, hiszen a mögöttünk hagyott idényben 31 mérkőzésen lépett pályára, nem véletlen, hogy a klub szeretett volna szerződést hosszabbítani vele, ám ő úgy döntött, visszavonul, s most az NBI.hu-nak azt is elárulta, miért.

„A bajnokság végén kezdtem el gondolkodni rajta, amikor vége lett az utolsó meccsnek, akkor jöttek elő belőlem azok az érzések, hogy lehet, elég volt. Végül úgy döntöttem, nem érzem magamban azt a tüzet, hogy újra elkezdjek egy felkészülést, így pedig nem szerettem volna csinálni. Fagylaltozóim vannak, ami egy új szerelem, és amivel szívesen elkezdeném már az úgynevezett civil életet” – mondta Adorján Krisztián, aki élete első nagy szerelmének tartja a labdarúgást, de szeretett volna a jövőjével foglalkozni.

A foci a múltam, már nem a jelenem, én pedig a jövőmet szerettem volna már elkezdeni. Tűz nélkül a futballt már nem kívántam folytatni

 – hangsúlyozta, s arra is kitért, döntésén az sem változtatott volna, ha az NB I-ből hívják, vagy ha feljutnak a Honvéddal.

Adorján Krisztián elárulta azt is, hogy a kispestieknek opciós joguk volt a szerződése meghosszabbítására és szerették volna érvényesíteni azt, de ő nem érezte magában a folytatás iránti vágyat. Kitért arra is, hogy keresték első és másodosztályú klubok, de egy hónap alatt átgondolta a döntését és „nem csupán fellángolásról van szó”.

Adorján a jövőjére vonatkozó tervekről is beszélt.

Nem szeretnék a futballban maradni, nem vonz. Fagylaltozóim vannak

– árulta el, részletezve, hogy Budapesten és Olaszországban is üzemeltet két-két fagyizót.

„Nagyon izgalmas feladat, amelybe olyan tűzzel tudok belemenni, mint ahogyan korábban a futballba”

– tért ki rá Adorján Krisztián, aki szívesen beáll a pult mellé fagyit adagolni, de tulajdonosként új üzleteket is szeretne nyitni. Arról is beszélt, hogy a séf, akivel dolgozik, 2017-ben világbajnok, egy évvel később második lett Olaszországban.

Adorján elmondta, futball szempontjából Anglia, élet szempontjából Olaszország volt a legjobb számára. A liverpooli évekkel kapcsolatban kitért rá, hogy noha két esztendeig volt a nagycsapat tagja, csak felkészülési mérkőzésen játszott.

„Hogy a kupában és a Premier League-ben miért nem, azt a vezetőktől kellene megkérdezni. Elég nagy versenyhelyzet volt a posztomon: Coutinho, Emre Can, Suso egyaránt remek játékosok, őket választották, nem engem” – elevenítette fel Adorján, aki természetesen örült neki, hogy Szoboszlai Dominik a korábbi klubjához szerződött.

„Topjátékosnak tartom és olyan helyre ment, ahol ha egy játékos jól teljesít, akkor nem is tudom, van-e jobb helye a világon. A szurkolók futballkultúrája és -imádata fantasztikus. Biztosan máshol is van ilyen, de hogy a Liverpool a világon az egyik legjobb hely, az biztos” – tette hozzá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik