NB II: a Honvéd visszavonuló legendája edzőként folytatja

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 18:36
Ivan Lovric a fiatalok fejlődését segíti a továbbiakban (Fotó: honvedfc.hu)
A profi futballtól az előző idény végén visszavonult Ivan Lovric a Magyar Futball Akadémia szakmai stábjában folytatja pályafutását, ahol egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik majd.

 

„Ivan Lovric óriási értéke ennek a klubnak, karrierje mindenki számára példaértékű lehet, egyértelmű volt számunkra, hogy a jövőben is számítunk rá, szeretnénk, ha átadná a fiataloknak azt megalkuvást nem tűrő mentalitást és tudást, ami őt jellemezte. Ivan Lovric most új úton, az edzői pályán indult el, mi pedig szeretnénk segíteni őt ezen a pályán, büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is a Honvéd kötelékében számíthatunk rá” – mondta Kun Gergely ügyvezető az NB II-ben szereplő Budapest Honvéd honlapján.

A 39 esztendős Lovric 2011 telén érkezett Kispestre, és – egy év megszakítással – összesen 12 esztendőn keresztül volt a Honvéd labdarúgója. Az egylet legendája korábban is hangsúlyozta, a Honvédnál képzeli el a jövőjét, szeretné segíteni a klubot, ennek érdekében kezdte el az edzői tanulmányait, várhatóan októberben következik a C-licences vizsga, amelyet a B- és az A-képzés követ – Lovric tervei szerint minél hamarabb.

„Teljesen más ez a feladat, mint játékosnak lenni, de élvezem az új munkát, szeretem ezt csinálni – nyilatkozta Lovric. – Nagyon jól érzem magam a gyerekek mellett, látom, hiszek benne, hogy tudok nekik segíteni, és ez a legfontosabb, hogy mi, edzők hozzájáruljunk a fejlődésükhöz. Szeretném átadni nekik azt a rutint, azt a tudást, ami bennem van, motiválni akarom őket, hogy ezzel is segítsem az előrelépésüket. Jól fogadtak a fiatalok, vannak csibészek is a srácok között, amivel nincs is semmi baj, szeretem az ilyet, a lényeg, hogy az edzéseken mindenki keményen dolgozzon. Nagyon fontos a karakter, hogy fejben rendben legyen az adott játékos, enélkül már az utánpótlásban sem lehet sikert elérni. Emellett rengeteget kell tanulni, figyelni, fejlődni, de fejben mindenképp a topon kell lenni. Az edzőkollégák is jól fogadtak, a képzések mellett tőlük is folyamatosan tanulok, minden edzésből lehet tanulságokat levonni, előrelépni, nekem pedig ez a célom.”

A horvát-magyar egykori védő összesen 301 NB I-es találkozón lépett pályára, ezeken 13 gólt és 13 asszisztot jegyzett, a Honvéddal pedig bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik