NB II: Holman Dávid marad a Honvédnál, öten viszont távoztak – hivatalos

Vágólapra másolva!
2024.07.01. 20:51
Holnap Dávid marad Kispesten (Fotó: honvedfc.hu)
A következő idényben is a labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvédot erősíti Holman Dávid, öten viszont távoztak a kispestiektől – erről a klub hivatalos honlapja számolt be hétfőn.

Mint ismert, tavaly nyáron csatlakozott a Budapest Honvédhoz Holman Dávid, s bár a támadó középpályásnak máshonnan is voltak ajánlatai, a feleknek sikerült megegyezniük, így az ötszörös válogatott játékos a következő idényben is piros-feketében futballozik.

„Jelentős erősítésnek is mondhatom azt, hogy meg tudtuk tartani Dávidot, hiszen itthon, főleg a másodosztályban nem futballozik túl sok hozzá hasonló képességű játékos – idézte a Bp. Honvéd hivatalos honlapja Kun Gergely ügyvezetőt. – Kvalitásairól sokat elmond az, hogy az előző idényben a várható gólok (xG) tekintetében ő volt a csapat legjobbja, sőt a Merkantil Bank Liga egészét tekintve is az élmezőnyhöz tartozott. A tudása, a tapasztalata, a profizmusa sokat segít nekünk, ráadásul a fiataljaink számára is utat mutathat a profivá válás felé vezető úton. Bízunk benne, hogy a következő idényben még többet tud hozzátenni a játékunkhoz és együtt leszünk sikeresebbek.“

Holman Dávid is megszólalt a klub honlapjának: „Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a döntést hoztuk meg a klubbal. Nem titok, hogy volt más lehetőségem is, de mondhatom azt, hogy évek óta követem a Honvéd útját és sokszor azt éreztem, hogy több játékos hagyta el rossz helyzetben a klubot, a könnyebb utat választva ezzel, én pedig nem az a fajta játékos vagyok, ezért ez is egyfajta motiváció volt a számomra. Tisztában vagyok vele, hogy az előző idény az én szempontomból és a csapat szempontjából sem volt a legjobb, azonban szeretnék azért küzdeni, hogy a Honvéd visszakerüljön oda, ahová való. Szeretném, szeretnénk megmutatni, hogy ebben a csapatban és bennem is van potenciál. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, de ez a legnagyobb motiváció, ezért dolgozunk nap mint nap.“

Az ötszörös szlovák és egyszeres magyar, illetve lengyel bajnok Holman a Slovan Bratislavától érkezett Kispestre, az elmúlt idényben 27 bajnoki és két Magyar Kupa-mérkőzésen szerepelt, ezek alatt négy gólt szerzett és hat gólpasszt adott. 

A Honvédnál azonban távozók is vannak, a klub elköszönt Adorján Krisztiántól (aki 31 évesen egyben a pályafutását is befejezi), Kálnoki-Kis Dávidtól, Eördögh Andrástól, Bocskay Bertalantól, illetve az elmúlt másfél évben a Mosonmagyaróvár kölcsönjátékosaként szereplő Makszim Puhtyejevtől. 
 

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezett: Csilus Tamás (Kazincbarcika), Medgyes Zoltán (Gyirmót FC Győr), Branko Pauljevics (szerb, Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Sigér Ákos (Nyíregyháza Spartacus)
Távozott: Adorján Krisztián, Futács Márkó (mindkettő visszavonult), Bocskay Bertalan (?), Eördögh András (?), Kálnoki-Kis Dávid (?), Haragos Viktor (szabadon igazolható), Kaczvinszki Dominik (Újpest FC), Kovács Nikolász (FC Ajka), Ivan Lovric (horvát, visszavonult), Makszim Puhtyejev (ukrán, ?)
Szerződése lejártával távozhat: Bobál Gergely

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik