Hiába a rengeteg soroksári helyzet, a fővárosiaknak be kellett érniük az egy ponttal

BENDE BENCE GÁBORBENDE BENCE GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.08.11. 18:51
A fehér mezes Soroksár továbbra is nyeretlen (Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc)
A labdarúgó NB II 3. fordulójában a Soroksár SC 0–0-s döntetlent játszott az újonc Békéscsaba ellen. Bár a hazaiak végigtámadták a találkozót, a legnagyobb helyzet a lilák előtt adódott, de Zádori Krisztián büntetőjét hárította Holczer Ádám.

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–0
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Kovács Imre (Máyer Gábor, Topálszki Szabin)
Soroksár: Holczer – Króner, Kékesi A., Bolla G., Dhonata – Vass Á. (Köböl, 79.), Tóth A. – Szabó Sz. (Dobos Á., 62.), Manner (Korozmán, 62.), Halmai Á. (Varga I., 87.) – Dragóner F. (Lovrencsics B., 62.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Békéscsaba: Uram – Kuzma, Kovács G., Csató M., Kóródi N. – Kővári R., Tóth M. (Pintér N., 73.), Szabó B. (Hodonicki, 66.), Viczián – Czékus (Sármány, 73.), Zádori (Vólent, 73.). Vezetőedző: Csató Sándor
Kiállítva: Vólent (90+5.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – A futball sokszor igazságtalan, már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. Ezúttal jobban nézett ki a csapat, mint az előző két találkozón, csak a gól hiányzott.
Csató Sándor: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, ránk jött a Soroksár, nagy helyzetei voltak, szerencsénk volt. Az igazán nagy lehetőséget, a tizenegyest mi hagytuk ki. Nem biztos, hogy igazságos lett volna, ha győzünk.

A Soroksár két vereséggel indította a bajnokságot, míg a Békéscsaba két mérkőzésen négy pontot szorgoskodott össze. Ennek ellenére a hazaiak kezdtek jobban, de Szabó Szilárd és Halmai Ádám lövésénél is magabiztosan védett Uram János. A még mindig csak 23 éves hálóőr eszén a játékrész további részében sem tudtak túl járni a fővárosiak, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.  

A második félidő elején felgyorsultak az események. Előbb egy remek kontratámadás végén Manner Balázs nem találta el jól a labdát a kaputól kb. 10 méterre, majd ezt követően Vass Ádám szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig egyből a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Zádori Krisztián próbálta gólra váltani, ám a középre tartó kísérletnél a rutinos Holczer Ádám – aki a korábban megsérült Mergl Szabolcsot helyettesítette – otthagyta a lábát, így maradt a 0–0-ás állás.

Ezt követően továbbra is a Soroksár volt kezdeményezőbb, de a helyzeteket nem tudta gólra váltani a vendéglátó együttes, így gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó. A fővárosiak megszerezték első pontjukat, míg a Békéscsaba három meccset követően veretlen maradt. 

A FORDULÓ TÖBBI MÉRKŐZÉSÉRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT. 

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik