Kétgólos hátrányból felállt a Vasas, de ezúttal sem tudta legyőzni a Barcikát

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.08.04. 20:50
A piros-kék mezes Vasas csak egy pontot szerzett hazai pályán (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)
A labdarúgó NB II 2. fordulójában a Vasas a Kazincbarcikát fogadta. Meglepetésre a vendégek a szünetben már kétgólos előnyben voltak, ráadásul Jova Levente hibája után a második félidő közepén eldönthették volna a találkozót. A Vasas a hajrában két szerencsésen megpattanó lövéssel egyenlíteni tudott a 2–2-es eredménnyel zárult összecsapáson.

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ
VASAS FC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 2–2 (0–2)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1762 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Ring Kevin)
VASAS: Jova L. – Ódor (Könyves, a szünetben), Pávkovics, Baráth B. (Ilyinbor, 12.), Otigba, Mamusits (Girsik A., a félidőben) – Doktorics, Hidi M. S., Urblík J. (Rácz B., 85.) – Tóth M., Radó. Vezetőedző: Gera Zoltán
KAZINCBARCIKA: Fadgyas – Csatári (Ternován, 90+3.), Polgár K., Debreceni Á., Demeter M. – Lucas, Varga J. – Szabó M. (Herjeczki, 66.), Kártik, Bódi Á. (Pintér Á., 66.) – Pethő B. (Katona I., 85.). Vezetőedző: Erős Gábor
Gólszerző: Otigba (71.), Radó (80.), ill. Pethő B. (18.), Kártik (45+3.)
MESTERMÉRLEG
Gera Zoltán: – Tompán, pontatlanul kezdtünk, nem volt ritmus a játékunkban, s hibáink után az ellenfél könnyen kontrázhatott. A szünet után feljavultunk, a cserék jól szálltak be, s ekkor már sok helyzetet alakítottunk ki. Az utolsó húsz perc adok-kapok volt, mindkét csapat nyerhetett volna, de reálisnak tartom az eredményt, a Barcika megérdemelt egy pontot.
Erős Gábor: – Érdekes játék a futball – ha valaki azt mondja a meccs előtt, hogy ponttal távozunk Angyalföldről, akkor azzal biztosan kiegyeztem volna vele, így azonban kissé fájó az iksz, hiszen kétgólos előnyünk után lezárhattuk volna a meccset. A döntetlen végülis reális eredmény, összességében elégedett vagyok az egy ponttal, s erre a játékra lehet építeni.

Otigba gólöröme (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)

ÖSSZEFOGLALÓ

Legutóbb 2020 decemberében tudta legyőzni a Vasas a Kazincbarcikát, ráadásul az angyalföldiek az előző szezonban négy pontot is vesztettek a borsodiak ellen, ami mondhatjuk, hogy a feljutásukba került. A múlt heti kezdőcsapatán nem változtatott Gera Zoltán, ellenben Erős Gábor szinte a teljes védelmét lecserélte a Csákváron bekapott három gólt követően.

Hazai fölénnyel indult a mérkőzés, de igazán nagy helyzetig nem jutottak el Radó Andrásék az első percekben. Ellenben a Kazincbarcika szinte az első veszélyesebb támadását góllal fejezte be. A 18. percben Kártik szép cselei után Szabó lövését még bravúrral védte Jova, de a rövidre sikerült felszabadítás után Bódi lövése a kapu előtt helyezkedő Pethő Bence testéről a kapu közepébe vágódott. A bekapott gól után sem tudott igazán veszélyes helyzeteket kialakítani a Vasas, Fadgyasnak először a 35. percben Pávkovics lövése után kellett védenie. A félidő végén megint egy nagy Jova-védés után szerzett gólt a vendégcsapat. A hazai kapus hiába védte nagy bravúrral Csatári rövid alsóba tartó lövését, a védés után következő szögletből Kártik Bálint fejesével megduplázta előnyét a Kazincbarcika.

Nagy lehetőséget szalasztott el a Barcika (fehérben) a Vasas otthonában (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)

A hazaiaknál a szünetben pályára lépett az első fordulóban is csereként beálló és gólt szerző Könyves Norbert, aki a 48. percben Ilyinbor csúsztatása után rögtön betalálhatott volna, de a kapu fölé lőtt. Az 52. percben lezárhatta volna a mérkőzést a Barcika. Jova a tizenhatoson kívül próbált meg sikertelenül lekezelni egy hazaadott labdát, Pethő szemfüles volt, megindult a labdával az üres kapu felé, de Jova takarásában, 11 méterről a kapu mellé gurított. A KBSC a folytatásban egyre inkább csak a védekezésre rendezkedett be, és minden alkalommal az időt is rendesen csalta. A félidő közepén Tóth Milán gyors egymásutánban két helyzetet is kihagyott, végül a 71. percben Otigba Kenneth megpattanó lövésével tudott szépíteni a Vasas. A borsodiak továbbra is veszélyes kontrákat vezettek az egyre jobban kinyíló hazaiak ellen, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 80. percben egyenlíteni tudott a Vasas, Radó András 17 méteres megpattanó lövése a jobb alsó sarokban kötött ki. Érdekesség, hogy mindkét hazai találatnál Polgár lábáról pattant a barcikai kapuba a labda. A hajrában még próbálta megszerezni a győztes gólt az angyalföldi csapat, de ez nem jött össze Tóth Milánéknak. 

A Kazincbarcika értékes pontot szerzett az Illovszky Rudolf Stadionban (immáron sorozatban harmadszor), a Vasas már a második fordulóban pontokat veszített. 2–2

A FORDULÓ TÖBBI MÉRKŐZÉSÉRŐL IDE KATTINTVA LEHET OLVASNI.

   
AZ ÁLLÁS       
  1. Szentlőrinc

2

24–1+36
      Gyirmót FC Győr

2

24–1+36
  3. Békéscsaba

2

114–1+34
  4. Vasas FC

2

115–3+24
  5. Budafoki MTE

2

115–4+14
  6. Budapest Honvéd

2

114–3+14
  7. BVSC-Zugló

2

111–0+14
  8. Tatabánya

2

113–303
      Csákvár

2

113–303
10. Kozármisleny

2

21–102
11. Kazincbarcika

2

114–5–11
12. Szeged-Csanád Grosics Akadémia

2

112–3–11
13. Mezőkövesd

2

110–2–21
14. Soroksár SC

2

22–5–30
      Kisvárda

2

22–5–30
16. FC Ajka

2

20–4–40

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik