A Honvéd kibirkózta a három pontot, utolsó maradt a Mezőkövesd

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 16:55
Először nyert Laczkó Zsolttal a kispadon a Honvéd (Fotó: Balogh László/Budapest Honvéd FC)
A labdarúgó NB II 6. fordulójában a kispesti alakulat Simon Benedek talált góljával és Medgyes Zoltán szép lövésével otthon tartotta a pontokat a Mezőkövesd ellen (2–1).

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2–1 (1–0)
Budapest, Bozsik Aréna, 1645 néző. Vezette: Takács Ákos (Toplánszki Szabin, Dobos Dávid)
HONVÉD: Dúzs – Pauljevics, Pekár I., Szabó A., Szabó T. – Lőrinczy (Kundrák, 73.), Sigér Á., Keresztes N. (Kocsis G., 73.) – Medgyes Z. (Benczenleitner, 85.), Simon B. (Ihrig-Farkas, 51.), Bévárdi (Kolbacsuk, 85.). Vezetőedző: Laczkó Zsolt
MEZŐKÖVESD: Winter – Kállai K., Bora, Varjas Z., Vajda S. – Zvekanov (Posztobányi, 64.), Krausz (Kállai Z., 73.) – Cseri (Takács B., 83.) – Harsányi I. (Szalai J., 64.), Bányai (Bartusz, 64.), Cibla. Vezetőedző: Tóth Mihály
Gólszerző: Simon B. (45.), Medgyes Z. (67.), ill. Bartusz (85.)
MESTERMÉRLEG
Laczkó Zsolt: – Köszönöm a szurkolóinknak a buzdítást, sokat segítettek ma. Nem volt könnyű a múlt heti vereség után felállni. Jó Mezőkövesd ellen játszottunk, megnehezítette a dolgunkat. Csapatként funkcionáltunk, megérdemelten nyertünk.
Tóth Mihály: – Sajnos kikaptunk ezen a fontos meccsen, de el kell ismerni, a Honvéd fölénk tudott nőni. Elveszítettük a párharcokat, nyomás alá tudott helyezni minket, megérdemelten nyert a hazai csapat. Egy-két játékosom hozzáállása csalódás számomra, de enyém a felelősség.

Nagyon ráfért már a győzelem a Honvédra (Fotó: Balogh László/Budapest Honvéd FC)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem volt könnyű helyzetben a meccs előtt a kispestiek közelmúltban kinevezett vezetőedzője, Laczkó Zsolt: nem elég, hogy zsinórban három vereségnél tartott a csapata, a sereghajtó Mezőkövesd ellen hat játékosára sem számíthatott betegség, illetve sérülés miatt.

Az első félidőben 11 sárga mezes mezőkövesdi nézett farkasszemet 10 kispestivel. Hogy ez hogy lehet? A vendégek kapusa, Winter Dániel mezőnyjátékos társaihoz hasonlóan sárgában állt a gólvonalon… Aztán a szünetben mezt cserélt.

Az afrikai hőség ellenére nagy lendülettel kezdtek a csapatok, s ez még akkor is igaz, ha az első tíz percben nem kellett játékba avatkozniuk a kapusoknak. A Mezőkövesd nem állt be bekkelni, a megszerzett labdákból gyors kontrákat vezetve próbált meg veszélyeztetni. A hazaiaknál Lőrinczy Attila és Medgyes Zoltán, a vendégeknél Cseri Tamás igyekezett váratlan megoldásaival gondot okozni a védőknek. Az első félidő legnagyobb helyzetét a vendégek hibázták el, Bányai Péter két lépésről éppen Dúzs Gellértet találta el ordító ziccerben. Már mindenki a szünetet várta, amikor Simon Benedek szerencsés találattal, a lepattanó labdát kapuba lőve előnyhöz juttatta a házigazdát.

Medgyes Zoltán (balra) gólja eldöntötte a mérkőzést (Fotó: Balogh László/Budapest Honvéd FC)

A szünet után ellaposodott a mérkőzés, sokáig nem történt említésre méltó esemény, aztán a semmiből szép egyéni villanással Medgyes Zoltán eldöntötte a három pont sorsát. Attól kezdve a Honvéd már nyugodtan futballozhatott, a vendégek viszont nem találták első félidei játékukat. A hajrában egy szögletet követően szépített a borsodi alakulat Bartusz Dániel góljával, de többre már nem volt képes. A Honvéd megérdemelten tartotta otthon a három pontot, Laczkó Zsolt pedig első győzelmét aratta a kispestiek kispadján. 2–1

Nem tudott pontot szerezni, az utolsó helyen áll a Mezőkövesd (Fotó: Balogh László/Budapest Honvéd FC)

 

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk, mire megy egymással a pár évvel korábban még az NB I-ben meccselő Bp. Honvéd és a szintén kiesésre álló Mezőkövesd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik