Laczkó Zsolt: Most tanulom a legtöbbet

Vágólapra másolva!
2024.10.14. 17:39
Laczkó Zsolt
Laczkó Zsolt, a Merkantil Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint karrierje mostani időszakában tanulja a legtöbbet, és a csapattal abban a helyzetben vannak, hogy gyorsan kell eredményt produkálniuk.

 

„Nehéz időszakban kell látni, érezni, hogy ki áll melletted. Hat, hét hét alatt többet tanultam, mint valaha, egyetlen edzőképzés nem tanít annyit, mint egy ilyen helyzet” – nyilatkozta az m4sport.hu-nak hétfőn a 37 éves ex-futballista, aki augusztus 16-án lett vezetőedző Kispesten. Ezt megelőzően Marco Rossi szövetségi kapitány pályaedzője volt a magyar válogatottnál.

„Egyetértek a Honvéd szurkolóival, ennek a klubnak az NB I-ben a helye. Meg kell találni a stabil csapatot. Áttörés a következő átigazolási időszak és egy teljes közös felkészülés után várható” – jelentette ki Laczkó Zsolt, aki játékosként élvonalbeli bajnoki címet nyert a Honvéddal.

„Jó csapat volt, jó edzővel és egy szisztematikus munka eredménye. Nagyon kellett a szurkolók segítsége, ami nagy erőt adott nekünk. Minden összejött, jó volt az öltöző” – emlékezett vissza arra az időszakra.

Az interjúban Laczkó felelevenítette, hogy hogyan lett belőle labdarúgó, illetve beszélt a kezdetekről is, közte arról, amikor Szegedről a Ferencvároshoz igazolt 14 évesen.

„Nagy lépés volt, nem volt egyszerű, óriási honvágyam volt. Sérüléseim is voltak, akadtak problémák az iskolával, a kollégiummal, de átestem a holtponton. Szerencsém volt, mert Kaszás Pál, az edzőm, nagyon sokat segített” – mondta.

A játékosként a balhátvéd és a baloldali középpályás posztján is bevethető Laczkó azt is elmondta, "talán kicsit korai volt", amikor a másodosztályban szereplő Ferencvárostól a görög Olimpiakoszhoz szerződött.

„Sztárcsapathoz kerültem. Az élet így hozta, belevágtunk, de ott egyetlen fiatal sem szerepelt és a felkészülés végén kölcsönadtak. Ezt csalódásként fogtam fel. Szerettem volna játszani, de sztárokkal volt tele a gárda” – emlékezett vissza.

A 22-szeres válogatott pályafutása Debrecenben kapott új lendületet, rövid angliai kitérő után ugyanis a hajdúsági együttes színeiben a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is futballozhatott.

„Nagyon jó edzőnk volt Herczeg András személyében, egy karizmatikus elnök, Szima Gábor vezette a klubot és nagyon sok jó játékos volt a keretben. A Bajnokok Ligája és az Európa-liga felejthetetlen volt” – mondta erről az időszakról és beszélt arról a bizonyos harkivi éjszakáról is, amelynek során Kabát Péter és Szakály Péter társaságában került kellemetlen helyzetbe egy csoportkörös vereség után.

A teljes beszélgetés az m4sport.hu-n tekinthető meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik