FTC: új kiszemelt Albániából és Portugáliából – sajtóhírek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.16. 14:09
null
A KF Tirana játékosa, Redon Xhixha a Ferencváros kiszemeltje (Forrás:<a href="http://www.panorama.com.al/sport/ekskluzive-xhixha-drejt-ish-skuadres-se-uzunit-tirana-prenoton-mesfushorin-qe-e-mbylli-ne-turqi/"> panorama.com.al</a>)
Miközben a Ferencváros labdarúgócsapata hétfőn ismét edzőmeccset játszik a spanyolországi edzőtáborban – a cseh Viktoria Plzen az aktuális ellenfél –, újabb játékosokat hozott hírbe a csapattal a nemzetközi sajtó.

 

Az albán panorama.com.al híre szerint a 24 éves, kétszeres albán válogatott szélső, Redon Xhixha is szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között. A KF Tirana vezetőedzője, Orges Shehi a napokban elismerte, a kulcsjátékosnak számító, ősszel 16 bajnokin 11 gólt szerző – amivel vezeti a bajnokság góllövőlistáját – Xhixha távozhat a klubtól. A hírek szerint arab és horvát csapatok mellett a Ferencváros is érdeklődik, és a magyar klubot tartják a fő esélyesnek a szerződtetésére. A portál szerint hamarosan akár be is jelenthetik, hogy Xhixha a Ferencvároshoz igazol, kiemelik, hogy Myrto Uzuni után az FTC-nél jó híre van az albán játékosoknak, ezért is kerülhetett képbe a szélső, akinek 2024-ig szól a szerződése Tiranában és 550 ezer euróra becsülik az értékét.

A Nemzeti Sport úgy értesült, Xhixha valóban szerepel az FTC kiszemeltjei között, de egyelőre nincs szó megegyezésről az ügyében.

Ugyanakkor a portugál labdarúgással foglalkozó egyik Twitter-oldal, az LPNoticias híre szerint a Ferencváros megállapodott a 20 éves, angolai Mambuene „Beni” Mukendi szerződtetéséről a portugál másodosztályú Trofensével – amelynél 11 bajnokin két gólpasszt adott az őszi szezonban, és a nyáron járna le a szerződése –, de a portugál első osztályból is hívja a középpályást a Casa Pia, így egyelőre kérdéses, hol folytatja. Úgy tudjuk, az angolai játékos ügyében még folynak az egyeztetések a felek között.

Kerestük a fenti információkkal kapcsolatban a Ferencvárost, de a klub sajtóértesüléseket nem kommentál.

 

 

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs, Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: Redon Xhixha (albán, FK Tirana – Albánia), Beni (Benedito Mambuene Mukendi, angolai, CD Trofense – Portugália), Halmai Ádám (Soroksár – próbajáték), Kwaku Bonsu Osei (ghánai, próbajátékon, szabadon igazolható, legutóbb Caracas FC – Venezuela), Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Cso Ku Szung (dél-koreai, Csonbuk Motors – Dél-Korea), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán)
Távozók: Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján): Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantep FK – Törökország, Qarabag – Azerbajdzsán), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Olympique de Marseille, Montpellier – Franciaország; Hertha BSC, Wolfsburg – Németország; Celtic – Skócia; Cremonese, Fiorentina, Sampdoria – Olaszország; Besiktas – Törökország; Oroszország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik