Garami cseréi győzelmet értek az MTK-nak

Vágólapra másolva!
2011.02.26. 17:09
null
Urbán gólja is kellett a fordításhoz (Fotó: Meggyesi Bálint)
Címkék
A labdarúgó NB I 17. fordulójában a 12. helyen álló MTK a 9. Bp. Honvédot fogadta. A vendégek egy szögletet követően szereztek vezetést a 25. percben Ivan Lovrics révén, míg a hazaiak ugyancsak egy sarokrúgást követően egyenlítettek Sütő László fejesével a szünet előtt. A második játékrészben szintén szögleteket követően a hazaiak újabb gólokat szereztek: a 77. percben a csereként beálló Urbán Gábor, a hosszabbításban Eppel Márton volt eredményes, így 3–1-re nyert az MTK.

Nem kezdődött túl nagy iramban a találkozó, de azt a keveset (mármint iramot) a kék-fehérek diktálták. Az első kapura lövés is az ő nevükhöz fűződött: a 10. percben az újonnan igazolt Frank próbálkozott. A hazaiak a jobb oldalon is aktívak voltak, több ígéretes beadás is érkezett onnan, ám középen a támadók rendre lemaradtak ezekről.

A félidő közepén aztán a vendégek is egyre többet mutattak, igaz, Danilo kísérlete még elég gyatra volt, de Brighté már ígéretes, és az ezt követő szögletet már gólra is váltották a 25. percben a kispestiek. Hajdu jobb oldali sarokrúgása után ugyanis egy védő, Pátkai megcsúsztatta a labdát, így az a hosszú oldalra került, ahol az érkező Lovrics két méterről a kapu jobb oldalába bólintott (0–1).

A félidő végén előbb Tischler szabadrúgását kellett védenie Tóth kapusnak, majd a kipattanóra Pál csapott le, akinek lövése Debreceni testéről szögletre pattant. A sarokrúgást Kanta végezte el a 43. percben a bal oldalról, s az ötös jobb oldali csücskénél berobbanó Sütő a kapu bal felső sarkába fejelt (1–1).

Két hazai lövéssel kezdődött a második játékrész, de Frank és Pátkai labdáját is blokkolták a védők. A túloldalon előbb a csereként beálló Rouani, majd Ivancsics centizte ki (rosszul) a bal alsó sarkot.

Egy darabig inkább csak a játék küzdő jellege dominált, majd következett a 77. perc, amikor egy hazai szöglet után röviden szabadítottak fel a védők, a labda Kantához került a bal oldalon. Ő Pátkaihoz passzolt, aki középre adott, s az ott érkező, csereként beálló Urbán a hosszú sarokba pöckölte a labdát (2–1).

A kispestiek már nem tudtak újítani, sőt az MTK kontrái ezt követően is igencsak veszélyesek voltak. Ráadásul a hosszabbításban, ugyancsak egy szögletet és egy rövid felszabadítást követően, az ugyancsak csereként beálló Hajdú Sándor jobbról előreívelte a labdát a harmadik cserejátékosnak, Eppelnek, aki – kilépve a védők közül – az ötösről kapásból a kapu közepébe lőtt (3–1).

Három cserejátékos, két gól és egy gólpassz – kifejezetten jó mérleg. Győzelmével az MTK feljött a 10. helyre, s pontszámban beérte a Honvédot.

MTK–HONVÉD 3–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik