Dzsudzsák 12 milliós ára sokat nőhet

Vágólapra másolva!
2011.02.01. 12:17
null
A PSV technikai igazgatója, Marcel Brands, Dzsudzsák Balázs és menedzsere, Vörösbaranyi József (balról jobbra) a tegnapi szerződéskötés után (Fotó: PSV.nl)
Címkék
A nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján magyar szempontból két fontos fejleményről számolhattunk be: Dzsudzsák Balázs 2015-ig szerződést hosszabbított a PSV-vel, míg Hajnal Tamás Dortmundból fél évre kölcsönbe a Stuttgarthoz került. A két játékos a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a váltás részleteiről.

DZSUDZSÁK: A JÁTÉKJOGOM A PSV-NEK TÖBBET ÉR 12 MILLIÓNÁL

Dzsudzsák Balázs új, 2015-ig szóló szerződésével kapcsolatban az egyik legérdekesebb kérdés, hogy tartalmaz-e kivásárlási árat.

A megállapodást követően kiderült, a bajnoki címre hajtó eindhoveniek egyik legfontosabb kívánsága volt, mielőtt a részleteket rögzítették és aláírásukkal hitelesítették volna a felek, hogy az új dokumentumban ne szerepeljen kivásárlási összeg. Az előző iratban 12 millió euróra értékelték Dzsudzsák Balázs játékjogát – ha valamelyik klub ekkora árat kínált volna a labdarúgóért, a holland alakulat kényszerpályára kerül.

„Valóban nincs rögzített összeg a dokumentumban, de ez egyáltalán nem zavar, sőt kizárólag pozitívan értékelem a klub kívánságát" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az új szerződéséről Dzsudzsák Balázs.

DZSUDZSÁK 250 MILLIÓ FORINT KÖRÜL KERESHET
A holland labdarúgó szaklap, a Voetbal International keddi számában foglalkozik Dzsudzsák Balázs új eindhoveni szerződésével. A lap szerint a magyar válogatott futballista fizetése illeszkedik a klub új bérpolitikájához: a VI úgy tudja, hogy Dzsudzsák éves szinten valamivel kevesebb mint egymillió eurót tehet zsebre (ez nagyjából 250 millió forintot jelenthet).

„Ez így azt üzeni, hogy a PSV-nek a játékjogom többet ér tizenkétmillió eurónál, az eddigi kivásárlási áramnál. Megtisztelő, hogy a jelek szerint látnak bennem fantáziát, hiszen a hollandok úgy kalkulálnak, hogy az eddiginél nagyobb összeget is kérhetnek majd értem, ami a bizalom jele. Büszke vagyok rá, hogy a PSV játékosa lehetek, ennél a klubnál a szakmai fejlődésem is biztosítva van" – tette hozzá a középpályás.

„Az anyagi kondíciókat illetően előnyösebb az új megállapodás – mondta a szerződésről Vörösbaranyi József, Dzsudzsák Balázs menedzsere. – A fix összegek mellett olyan tételek is szerepelnek a dokumentumban, amelyek ösztönzik a játékost, habár Balázst ebből a szempontból eddig sem érhette kritika. Ilyen tétel például a helyezési bónusz, azaz ezen a ponton nem pusztán az ő, hanem a csapat teljesítménye is számít."

A szélső azt is hozzátette, hogy voltak komoly, konkrétumokat tartalmazó ajánlatai más kluboktól is, de nem akart kapkodni, és örül, hogy ezzel a szerződéshosszabbítással pont került az átigazolási ügye végére. Legalábbis nyárig... 

kerdes=Ön szerint Dzsudzsák jó döntést hozott a szerződéshosszabbítással?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

HAJNAL: BIZONYÍTANI FOGOM, HOGY RÁM VAN SZÜKSÉGE A STUTTGARTNAK

Más eredménnyel ugyan, de a Dortmundból fél évre Stuttgartba szerződő Hajnal Tamás átigazolási ügye is lezárult tegnap.

 „Hogy kő esett-e le a szívemről? Tulajdonképpen igen, a Dortmundnál nem nagyon bízhattam a csapatba kerülésben, a VfB-nél viszont megkaphatom a lehetőséget" – válaszolta a szerződéskötés után a Nemzeti Sport érdeklődésére a 29 esztendős Hajnal Tamás.

„Fél évre kölcsönbe érkeztem a nagy múltú Stuttgarthoz, és ha a szakmai stáb elégedett lesz velem, nem is megyek vissza a Dortmundhoz. Szerdától kapcsolódom be új együttesem edzésmunkájába, és előfordulhat, hogy szombaton, a Mönchengladbach elleni bajnokin már be is mutatkozom" – fogalmazott a középpályás, akit a nyáron egymillió euróért végleg megvehet a Stuttgart, feltéve, hogy a csapat bennmarad az élvonalban.

A napokban a világbajnok olasz Mauro Camoranesi szerződését felbontotta a VfB, ami szintén azt bizonyítja, hogy igen magasan van a mérce – tudja ezt Hajnal Tamás is.

„A tabellán elfoglalt helyezésénél sokkal jobb csapat a Stuttgart, tele válogatott futballistákkal – szögezte le a magyar karmester. – Sohasem volt gondom a beilleszkedéssel, a jól elvégzett munkát mindenhol díjazzák, úgyhogy nincs más feladatom, mint megfelelni a kívánalmaknak. Noha ebben az idényben nem szerepeltem még tétmérkőzésen, érzek magamban annyi erőt és elhivatottságot, hogy bizonyítsam: én vagyok az a kreatív, a labdát sokszor elkérő középpályás, akire a Stuttgartnak szüksége van."

A KÉT JÁTÉKOSRÓL SZÓLÓ CIKKET TELJES EGÉSZÉBEN ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT  KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik