Bundesliga: Szalai Ádám lett a forduló játékosa

Vágólapra másolva!
2012.10.31. 18:17
null
Szalai a hivatalos honlapnál is a legjobbnak bizonyult (Fotó: Imago)
A beérkezett szavazatok alapján Szalai Ádám, a Mainz magyar légiósa lett a német labdarúgó Bundesliga 9. fordulójának legjobb játékosa.

A Hoffenheim ellen mesterhármast szerző magyar center a szavazatok 34.9 százalékát kapta meg, megelőzve Juan Arangót, a Mönchengladbach játékosát. Szalai a Bundesliga-történet első magyar légiósa, aki mesterhármast szerzett, egyben Ladinszky Attila óta az első magyar, aki a nagy topligákban (angol, spanyol, német, olasz) háromszor talált be bajnoki mérkőzésen. Ladinszky 1976. március 28-án, a Betis–Granada (4–1) spanyol élvonalbeli bajnokin szerzett három gólt.

Ez már a negyedik alkalom, hogy a Bundesliga hivatalos honlapjának szavazói magyar játékost láttak a legjobbnak a 2012–2013-as idényben: a 2., 3. és az 5. fordulóban Huszti Szabolcs (Hannover) lett a forduló legjobbja. Szalai természetesen a forduló válogatottjába is bekerült (akárcsak a legtöbb európai sportoldalnál, amely megválasztja a hét kontinentális tizenegyét), és korábban a Kickernél is a 9. kör legjobbjának ítélték. A csatár a neves német szaklaptól a legjobbnak számító egyes osztályzatot érdemelte ki.

SZALAI MESTERHÁRMASA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik