Igaz! Vanczák maszkban játszhat, de Egervári nem hívja be

Vágólapra másolva!
2012.10.05. 18:48
null
Vanczák (elöl) maszkban pályára léphet (Fotó: Action Images)
Vanczák Vilmos megerősítette korábbi hírünket, amely szerint a hétvégén már visszatérhet a pályára. A két hete arccsontrepedést szenvedő játékos egy speciális maszkban játszhat a svájci bajnokságban, de Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nem számol vele a közelgő két világbajnoki selejtezőn.

Érdekes hírt publikált az egyik svájci internetes oldal a nap folyamán: a lematin.ch arról írt, hogy elképzelhető, hogy a Sion futballistája, Vanczák Vilmos a hétvégén ismét pályára léphet. Ez annak tükrében volt meglepő, hogy a játékos a nem egészen két héttel ezelőtti, Thun elleni bajnokin arccsontrepedést szenvedett, ami után meg is műtötték. Az első hírek egy-másfél hónapos kihagyásról szóltak...

Természetesen megkerestük a magyar válogatott futballistáját, aki megerősítette az információkat.

„Igazak a hírek. Nincs akadálya a vasárnapi játékomnak, mert elkészült a speciális, fejemre készített maszk. Másfél hete műtöttek meg, a csont már összeforrt, de még meg kell erősödnie. Egy komolyabb ütés nagy gondot okozhatna, ezért van szükség a maszkra. A klubnál azért is forszírozzák a visszatérésemet, mert sok a hiányzónk” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Vanczák.

A Sion védője az esetleges válogatott-szereplésre is kitért. Elmondta, hogy Észtország és Törökország ellen biztosan nem lesz ott a nemzeti csapatban.

„A hét közben, amikor elkészült a maszk, beszéltem Egervári Sándorral. A kapitány azt mondta, hogy a két sorsdöntő mérkőzésen csak a százszázalékos állapotban lévő játékosokra számít. Megértettem és elfogadtam a döntését.”

A játékos az NSO-nak hozzátette, hogy a tegnapi és a mai napon már teljes értékű edzésmunkát végzett. A Sion vasárnap az FC Luzern ellen játszik a bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik