Lovrencsics maradna a Lechben, a Bundesliga ráér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.11. 07:59
null
Lovrencsics jól érzi magát, szívesen maradna Poznanban (Fotó: Reuters)
Szívesen maradna a lengyel Lech Poznan labdarúgócsapatában a Kuvait ellen minap a magyar válogatottban is bemutatkozó Lovrencsics Gergő – a szélsőt a klub vezetői megnyugtatták, hogy rendezik a Lombard Pápával a vételár kifizetését. A Bundesliga még ráér – úgy két évig.

 

 

– Alaposan fókuszba került az utóbbi időben. Zavarja?
– Hozzászoktam... – felelte a Lech Poznan légiósa. – Az utóbbi fél évben nagyot fordult velem a világ, odakint, Lengyelországban is folyvást kerestek az újságírók, és noha eleinte kissé zavarban voltam, hiszen nem magyarul, hanem angolul kellett interjút adnom, mára belerázódtam.

– Továbbáll, vagy marad Lengyelországban?
– Jó kérdés. Június tizennyolcadikán ott jelentkezem edzésre, a Lech vezetőinek a hónap végéig kell kifizetniük a kivásárlási áramat, de nyugtatgatnak, hogy nem lesz gond az utalással. Szívem szerint maradnék, imádnak a szurkolók, megkedveltem az országot, és nem mellékesen kiharcoltuk az Európa-liga-indulást. Ez számomra nagyon fontos.

– És ha nem fizetnek a lengyelek?
– Fogalmam sincs... Abban az esetben nem tudom, miként alakul a sorsom.

– Bíró Péter, a Lombard tulajdonosa német és angol érdeklődőkről beszél. Nem is ábrándozik?
– Különösebben nem... Szeretek a földön járni, azt hiszem, most maradnom kellene Lengyelországban, a következő lépcsőfok lehetne mondjuk a Bundesliga. Úgy két év múlva... Ha hasonlóan jól megy a játék, a kapuk úgyis nyitva lesznek előttem.

NS-ÖSSZEÁLLÍTÁS: MESSZE MÉG AZ ÁTTÖRÉS – VÁLOGATOTT LÉGIÓSAINK EURÓPÁBAN. ELADHATÓK-E A MAGYAR FUTBALLISTÁK, MIÉRT NINCS TOPKLUBBAN LÉGIÓSUNK?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik