Légiósok: Ha tíz métert sprintelünk, én 11-et - Korcsmár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.19. 09:44
A Nürnberger Zeitung nagyobb cikkben mutatja be a német másodosztályú Greuther Fürth labdarúgócsapatának nyári igazolását, Korcsmár Zsoltot, aki – amint arról korábban már beszámoltunk – hétfőn csatlakozott új együtteséhez. A Norvégiából érkező védő elmondta: pályafutása hátralévő részében legszívesebben Németországban maradna.

„Öt védőnk sérült volt, játszanom kellett” – adott rögtön magyarázatot arra, miért érkezett késve a németekhez.

A Fürth és a Brann korábban abban állapodott meg, hogy a védő az elmúlt hét végéig a norvégok rendelkezésére áll, függetlenül attól, hogy új szerződése július elsejével lépett életbe. A cikk bemutatja az évek óta stabil válogatott fiatal védőt, aki filozófiájával rögtön belopta magát a német szívekbe.

„Nagyon tetszik nekem az ország, és az itteni futball passzol az én stílusomhoz. Mert én olyan vagyok, ha tíz métert kell sprintelni, akkor én szeretek tizenegyet. Az olyan helyeket viszont nem szeretem, ahol százezer eurós fizetést ígérnek, aztán a felét nem fizetik ki. Ha rajtam múlik, pályafutásom hátralévő részét Németországban töltöm.”

A cikkben természetesen említést kap a gyerekkori barát és csapattárs, Stieber Zoltán, aki szintén a Fürth alkalmazásában áll, és akinél Korcsmár háttér-információkhoz jutott. Például az időjárásról…

„Norvégiában sohasem volt melegebb húsz Celsius-foknál” – kesergett Korcsmár, és hogy jobb kedve legyen, Németországban napos, meleg idő várta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik