Légióssors: Nehéz bekerülni a válogatottba - Lovrencsics

Vágólapra másolva!
2013.12.18. 07:54
Legsikeresebb szezonját tudja maga mögött légiósként Lovrencsics Gergő, a lengyel Lech Poznan magyar labdarúgója. Pedig a 25 éves támadó számára döcögősen indult az idény, miután a nyáron három évre elkötelezte magát a klubhoz. A lendületes játékos a sport.fakt.pl oldalnak arról nyilatkozott, hogy miért is döntött a Poznan mellett, és a jó ősz miért nem jelent számára automatikus bizalmat a magyar válogatott kezdőjében.

Lovrencsics csapata mindegyik őszi mérkőzésén pályára lépett: 21 bajnoki mellett négy El-meccsen és két Lengyel Kupa-találkozón játszott. Hat gólja mellett hét gólpasszt adott, és a legtöbb mérkőzésen csapata legjobbjai közé tartozott, amivel kivívta a szurkolók szimpátiáját és elismerését.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen nagyszerű szurkolók előtt játszhatok, ez volt az egyik ok, ami miatt úgy döntöttem, hogy aláírok a Lechhez – mondta Lovrencsics, aki a válogatottban így is csupán a keret a tagja, a kezdőben egyelőre nem tudott magának stabil helyet szerezni. – Nehéz bekerülni a magyar válogatottba, az én posztomon is nagyon erős a rivalizálás. Olyan csapatban kell versenyeznünk a pozícióért, amelyben Dzsudzsák Balázs és Gera Zoltán a meghatározó játékos.”

A cikk szerzője utalást tesz Lovrencsics korábban már megszellőztetett esetleges továbbadásáról, méghozzá tehetős nyugati klubnak. A német vonal Lengyelország esetén nemcsak a földrajzi közelség miatt erős, hanem futballszakmailag is. Márpedig ebben az esetben sok pénzt kereshet rajta a Lech, amely információink szerint két részletben – előbb kölcsönvette, majd kivásárolta – összesen 200 ezer eurót fizetett érte a Lombard Pápának. A játékosnak 2016-ig érvényes szerződése van Poznanban, értékét a transfermarkt.de egymillió euróra teszi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik