Lovrencsics a magyar Quaresma? - Kísértetiesen hasonló gólok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.16. 15:35
null
Ricardo Quaresma és Lovrencsics Gergő is a jobb lábát használja ügyesebben (Fotók: Reuters, Mirkó István)
Lovrencsics Gergő remeklése továbbra is téma a lengyel sportsajtóban. Ezúttal a Przeglad Sportowynak adott hosszabb interjút a Lech szélsője, melyben többek között beszélt a Górnik Zabrze elleni, külsővel lőtt góljairól, elmondta, a portugál Ricardo Quaresmát tartja ebben a műfajban követendő példának.

Lovrencsics Gergő a Przeglad Sportowynak elmondta, úgy érzi jelenleg élete legjobb formájában futballozik a Lech Poznanban. Mint ismeretes, a legutóbbi öt bajnokin három gólt és öt gólpasszt jegyzett.

Ennek ellenére a jövőjét firtató kérdést ezúttal is udvariasan elhárította, hiszen mint mondta, jelenleg számára a csapata bajnoki szereplése a legfontosabb, a pályafutását érintő kérdésekről pedig a szezont befejezését követően fog egyeztetni a menedzsere a klubvezetőkkel.

Szívesen beszélt viszont a Górnik Zabrze elleni két, egyaránt külsővel lőtt góljairól.

„Igen, határozottan tekinthető védjegyemnek ez a lövésfajta – mondta Lovrencsics egy kérdésre válaszolva. – Ha mintát akarok keresni a világfutballból, akkor a portugál Ricardo Quaresmát említhetem. Néhány éve láttam ezt a stílust tőle, és azóta próbálom másolni, mert nagyon kiszámíthatatlan az ellenfelek számára."

Quaresma korábban a Portóban és a portugál válogatottban is szerzett gólt a jobb szélről indulva jobb külsővel, és neki is védjegyévé vált ez a lövésfajta. Az már egy másik kérdés, hogy a portugál szélső látványos játéka ellenére nem tudta azt a karriert befutni, amit jósoltak neki. A Barcelonában, az Interben és a Chelsea-ben is megfordult (Olaszországban a legrosszabb igazolásnak járó Aranyszemetes-díjat is neki ítélték), de egyik klubnál sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a 30 éves szélső egy emírésgekbeli kitérő után januártól ismét a Portóban futballozik.

Lovrencsics ma 20.30 órától a Lechia Gdansk otthonában folytathatja remeklését.

Lovrencsics góljai a Górnik ellen

Quaresma külsős gólja a válogatottban



Quaresma találatai a Portóban




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik