Lech: edzője világbajnokhoz hasonlította Lovrencsicset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.23. 09:03
„Lovrencsicsből lehet a mi Schürrlénk" – körülbelül így fordítható a Przeglad Sportowy lengyel sportlap cikkének címe, amelyet a magyar labdarúgót foglalkoztató Lech Poznan vezetőedzője, Maciej Skorza minapi szavai ihlettek.

„Lovrencsics hatékony szélsőjátékával jól kiegészíti a pálya középső részén játszó kreatív futballistáinkat. Gyors, dinamikus, jók a beadásai, nagy szükségünk van ilyen labdarúgóra" – méltatta a tréner a magyar szélsőt.

Az edzőt idéző Przeglad Sportowy megjegyzi: Lovrencsics annak ellenére jó benyomást tett a szakvezetőre, hogy gólstatisztikája nem olyan látványos, mint tavaly ilyenkor (két gól az idén, hat az előző őszi szezonban).

„Megmutatta, mennyivel képes hozzájárulni a csapatjátékhoz, és azt, hogy számíthatok rá. A sérülése miatt a Górnik Zabrze elleni volt az utolsó meccse ősszel, nagyon jól játszott, örültem neki" – mondta Skorza, aki szóba hozta a nyári Németország–Argentína vb-döntőt (1–0), egészen pontosan azt, hogy André Schürrle szélsőjátéka szükségeltetett Mario Götze aranyérmet érő góljához.

„Egy olyan vérbeli szélső, mint Schürrle, döntő események elindítója lehet. Gergőből is ilyen futballista válhat" – mondta Skorza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik