Lengyelország: Kádár Tamás most megmutathatja, mit tud

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.13. 14:22
Kádár Tamás téli szerződtetése óta csupán egyszer fért be a Lech Poznan kezdőcsapatába bajnoki mérkőzésen, de a helyi sajtó szerint szinte biztos, hogy a magyar labdarúgó számára vasárnap eljön a második nagy pillanat.

Paulus Arajuuri megsérült a legutóbbi fordulóban, ráadásul sárga lapok miatt eltiltást kapott, és a poznani lap, a Glos Wielkopolski úgy véli, hogy a Jagiellonia elleni vasárnapi bajnokin a védelem több posztján is bevethető Kádár Tamás a leginkább megfelelő jelölt a helyettesítésére.

A magyar védő egyszer már jól helyettesítette a finn légióst, és a Legia elleni szombati szuperrangadó utolsó 25 percére beszállva is jól teljesített a védelem bal oldalán, az ő játéka is kellett ahhoz, hogy a Lech idegenben 2–1-re legyőzze az akkori éllovast – emlékeztet a poznani lap.

„Amikor játéklehetőséghez jutott, Kádár mindig jó benyomást keltett – idézi a Glos Wielkopolski a Lech korábbi védőjét, a 157 lengyel élvonalbeli meccsen szereplő Pawel Bociant. – Kiváló az erőnléte, jó felépítésű, magabiztos labdarúgó. Szerintem itt a megfelelő alkalom, hogy megmutassa mit tud, és hogy bizonyítsa, nem volt pazarlás annyi pénzt elkölteni a megszerzésére. Azt olvastam, a szerződtetésekor azt is figyelembe vették, hogy mentálisan is erősítést jelent a csapatnak, és hogy vezéregyéniség válhat belőle. Mikor bizonyosodhatnánk meg ebbéli képességeiről, ha nem most, amikor éleződik a bajnoki aranyéremért folyó harc?”

A Legia elleni szombati győzelmével a Lech a tabella élére ugrott, hat fordulóval a rájátszás vége előtt két pont az előnye.

Mint ismert, Kádáron kívül további két magyar légiósa van a Lechnek Holman Dávid és Lovrencsics Gergő személyében – utóbbi sérült, ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik