Lech: Úgy húzott el mellettem, mint a szél – Lovrencsics

Vágólapra másolva!
2015.10.24. 12:18
Az Európa-liga-játéknap egyik legnagyobb meglepetését szállította csütörtökön a Lech Poznan, a Lovrencsics Gergővel, Kádár Tamással és Holman Dáviddal felálló lengyel bajnok 2–1-re győzött a Fiorentina otthonában. Vagyis a lengyel élvonal utolsó helyezettje megverte az olasz első osztály éllovasát.

„Elég fura hallani vagy kimondani, hogy utolsók vagyunk, mert tényleg nem ott a helyünk, ezt a Firenzében nyújtott teljesítményünk is alátámasztja – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Lovrencsics Gergő, aki csapata első góljánál gólpasszt adott, a másodiknál meg az ő beívelése után alakult ki a helyzet. – Nyilván szerencsénk is volt, de keményen megdolgoztunk érte. Nagyot játszottunk, fegyelmezett és kitartó csapatmunka eredménye ez a fontos három pont.”Lovrencsics Gergő, aki csapata első góljánál gólpasszt adott, a másodiknál meg az ő beívelése után alakult ki a helyzet. – Nyilván szerencsénk is volt, de keményen megdolgoztunk érte. Nagyot játszottunk, fegyelmezett és kitartó csapatmunka eredménye ez a fontos három pont.”

Válogatott szélsőnk kiemelte, hogy a közelmúltban kinevezett Jan Urban vezetőedző taktikai húzása is kellett a jó eredmény eléréséhez, a Lech öt hátvéddel igyekezett „kordában tartani” a Fiorentina szélvészgyors szélsőit.

„Tulajdonképpen jobbhátvédként futballoztam – folytatta a meghatározó szerepet játszó 27 éves jobbszélső. – Manuel Pasqual őrzése volt az egyik fő feladatom, no meg az, hogy csapatunk jobb oldalán ne nyíljon szabad terület. Hogy meg lett volna kötve a kezem? Nem hiszem, pusztán annyi történt, hogy ezúttal a megszokottnál is többet kellett védekeznem, izgalmas feladat ez is. Örülök, hogy mindkét gólunk előkészítésében szerepem volt, bár az is igaz, hogy a Fiorentina szépítésénél lemaradtam az emberemről, úgy húzott el mellettem, mint a szél. Sajnos a végén elakadt a külsővel meglőtt labdám, kevésen múlt a gólszerzésem. Sebaj, majd legközelebb!”

A poznaniak vasárnap a Lengyel Kupa-címvédő Legia Warszawa vendégei lesznek – ahogy Lovrencsics Gergő mondta, ez a párosítás a lengyelországi el Clásico.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik