Légiósok: Életem legnehezebb időszaka volt – Korhut Mihály

TÓTH ÁDÁMTÓTH ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2018.09.27. 09:27
null
Korhut Mihály nyolc hónapnyi kihagyás után tért vissza a pályára (Fotó: archív)
Az izraeli Hapoel Beer-Seva labdarúgócsapatának balhátvédje, Korhut Mihály a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a sérülést követő hónapokról, arról, hogy miért maradt csapatánál, és elárulta, mi motiválja edzés közben. Továbbá megcáfolta azokat az izraeli sajtóhíreket, melyek szerint elégedetlenül vette tudomásul, hogy a legutóbbi bajnokin a 39. percben lecserélték.

 

– Nyolc hónap után kapott ismét tétmérkőzésen szerepet csapatában. Várta már?
– El sem tudom mondani, mennyire – felelte a Nemzeti Sportnak Korhut Mihály, a Hapoel Beer-Seva 29 éves válogatott balhátvédje, aki a Bnei Jehuda elleni bajnokin (0–0) 39 percet töltött a pályán. – Előzetesen úgy beszéltük meg Barak Bahar vezetőedzővel, hogy hatvan percet is pályán lehetek, ám fáradtságomra hivatkozva lecserélt az első félidő végén. Még bírtam volna játszani, de zokszó nélkül elfogadtam a döntését.

– Hogyan viselte a viszontagságokat?
– Életem legnehezebb időszaka volt, egy labdarúgó számára embert próbáló feladat, ha nem futballozhat. Január végén megműtötték a bal térdemet: a térdízületet kellett kitisztítani, az elhalt, sérült részeket eltávolítani, valamint a porcot is stabilizálták. Azt gondoltam, a felépülésem legfeljebb nyolc hetet vesz igénybe, ehhez képest május közepéig bajlódtam vele. Ezek után a vezetőedző nem velem számolt első számú balhátvédként.

– A nyáron keresték Belgiumból, Ciprusról, és szó volt arról is, hogy Izraelen belül válthat klubot. Miért maradt a Beer-Sevában?
– Augusztus végén volt egy hosszabb egyeztetésem a klub elöljáróival, és beszéltem a vezetőedzővel is. Meggyőztek a maradásról, olyan jövőképet vázoltak fel, amelynek szívesen lennék a szereplője. Szeretném újra felépíteni magam, apránként haladva visszanyerni a sérülés előtti formámat. Első lépés, hogy erőnlétileg rendben legyek, és utána mérkőzésről mérkőzésre jó teljesítményt nyújtsak.

– Harmadik idényét kezdi az együttesében. Mik a céljai?
– Beragadtunk a rajtnál, szeretnénk minél hamarabb kilábalni a gödörből. Van még időnk javítani, hosszú az idény, de el kell kezdenünk meccseket nyerni. Jelentősen változott a keretünk, és megviselt minket a kiesés a Bajnokok Ligája-, majd az Európa-liga-selejtezőben. Személyes céljaim között szerepel, hogy minél hamarabb teljes értékű futballistaként segíthessem társaimat kilencven percen keresztül, valamint hogy szerepelhessek a válogatottban. Mindennap azért edzek, hogy ismét magamra húzhassam a címeres mezt, és bizonyíthassam, helyem van a nemzeti csapatban.

– Milyen benyomásai vannak a Marco Rossi szövetségi kapitány irányította válogatottról?
– Figyelemmel követtem a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést. Két ellentétes összecsapást láttam, de a játékkal nem volt gond. Görögország ellen a válogatott megmutatta erejét, fontos győzelmet aratott hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik