Hivatalos: Ádám Martin a görög Aszterasz Tripolisznál folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2024.07.21. 14:04
null
Ádám Martin Görögországban folytatja (Fotó: Aszterasz Tripolisz)
Hivatalossá vált a Nemzeti Sport korábbi információja, miszerint Ádám Martin a görög élvonalbeli Aszterasz Tripolisznál folytatja pályafutását. A 29 éves magyar válogatott csatár iránt rengeteg klub érdeklődött, összesen három kontinensről, de végül a görögök mellett kötelezte el magát.

 

Ádám Martin Görögországban folytatja

Az Ulszan HD-tól (korábban Ulszan Hyundai) a magyar Eb-szereplést követően távozó Ádám Martinért hatalmas volt az érdeklődés. Összesen három kontinensről (Európa, Ázsia, Dél-Amerika) több mint tíz csapat próbálta szerződtetni, ám végül a görög élvonal egyik középcsapatánál, az előző idényt nyolcadik helyen záró Aszterasz Tripolisznál folytatja a pályafutását.  

Úgy tudjuk, a megegyezés már korábban megtörtént, a bejelentésre pedig már szombaton sor került volna, de a nemzetközi leállások miatt többórás csúszással érkezett meg a magyar válogatott csatár repülőgépe. Az orvosi vizsgálatokra és az aláírásra szombaton került sor, a bemutatásra pedig ma, vasárnap.  

A görög médiában egyébként már előzetesen is rengeteget cikkeztek Ádám Martin érkezéséről. Népszerű transzferről volt szó annak ellenére, hogy az Aszterasz Tripolisz nem topcsapat Görögországban. 

A magyar válogatott centere a Dél-Koreában éppen zajló idényben 10 meccsen három gólig jutott, jobbára csereként beállva. Klubváltása kapcsán menedzsere, Papp Gábor lapunknak nyilatkozva árulta el, miért döntöttek a váltás mellett, milyen érdeklődők környékezték meg őket az utóbbi hetekben, s miért választották végül a görög klubot.  

„Nagyon örülök ennek az új perspektívának a karrieremben. Készen állok a rengeteg munkára és odaadásra, hogy segítsem a csapatot. Köszönöm a bizalmat, a fogadtatást. Most rajtam a sor, hogy visszaadjam ezt és együtt érjük el céljainkat. Nagyon fontosnak tartom, hogy egy olyan Európa-bajnokság után jöttem az Aszteraszhoz, amelyen én is részt vettem hazám válogatottjával, és amelyen hihetetlen élményeket és teljesítményeket szereztem. Az Eb csodálatos pillanat volt számomra, mint minden labdarúgó számára, és határozottan a sport ünnepe volt. Továbbra is dolgozni és fejlődni szeretnék, mert nagy ambícióim vannak, akárcsak az Aszterasznak” – idézte új klubja honlapja a 2026-ig aláíró Ádám Martint. 

– Miért döntöttek a váltás mellett? 
– Főleg a kevés játékperc miatt, de a családnak is sokkal könnyebb lesz innentől. Martin a klub történetének legsikeresebb időszakában vett részt, amihez hozzá is tette a magáét, úgyhogy csak a szépre és a jóra fogunk emlékezni. De tény, hogy az utolsó fél évben már nem volt felhőtlenül boldog sem ő, sem a családja. 
– Mi szólt a görögországi ajánlat mellett? Mik a fő elvárások? 
– Az első pillanattól kezdve egyértelmű volt, hogy az Aszterasz Tripolisz a kezdőbe szánja őt, plusz valószínűleg fekszik is majd neki a csapat játéka, hiszen sok beadással játszanak, fókuszálva a pontrúgásokra. Egyértelműen az a cél, hogy minél több időt töltsön a pályán, játsszon jól, s rúgjon legalább tíz gólt, mert akkor jövő nyáron, még mindig esélye lehet arra, hogy karrierje csúcsára érve egy magasabban jegyzett klubhoz tudjon kerülni. Illetve nagyon fontos szempont volt a család, amely valószínűleg igen jól fogja érezni itt magát. Mostantól nem kell évi tízszer átszelniük a fél világot. 
– Hallottunk a Plymouth és más klubok érdeklődéséről is. Mennyi ennek a valóságalapja? 
– Valóban érdeklődött a Plymouth, ahogy sokan mások is, amióta felbontottuk a szerződést Dél-Koreában. Ha nem tévedek, végül nyolc klub jutott el odáig, hogy írásos ajánlatot tegyen. Ezek között voltak szakmailag kifejezetten érdekes opciók is, de anyagilag egész egyszerűen nem lehetett áthidalni a különbségeket. Illetve olyan is előfordult, ahol fordított volt a helyzet, mert ugyan szédületes ajánlatot tett az adott klub, de úgy érezzük, még nincs itt az ideje, hogy csak a számokra koncentráljunk.
Papp Gábor, Ádám Martin MENEDZSERE – MINI INTERJÚ 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik