Szoboszlai Szalah passzából lőtt győztes gólt a Betis ellen – videó

Vágólapra másolva!
2024.07.27. 07:03
Szoboszlai Dominik öröme a gólja után (Fotó: Getty Images)
Az Egyesült Államokban túrázó Liverpool FC Szoboszlai Dominik góljával 1–0-ra győzött a Real Betis ellen. Ez volt a vörösök első gólja az új menedzserrel, Arne Slottal a kispadon.

 

 

Az egyelőre több, az Európa-bajnokságon és a Copa Américán szerepelt játékosát nélkülöző Liverpool a Betis ellen játszotta első meccsét amerikai túráján, és 1–0-ra győzött. A Liverpool gólját Szoboszlai Dominik szerezte a jobb oldalról, Szalah kiugratásából.

SZOBOSZLAI GÓLJA


A magyar középpályás kezdőként a 64. percig játszott (akkor Stefan Bajcetic állt be a helyére), középen, közvetlenül a támadók mögött szerepelt.

A Liverpoolnak ez volt a második nyári meccs, és egyben a második mérkőzése a Jürgen Klopp helyére érkezett holland menedzserrel, Arne Slottal. Az első mérkőzést múlt héten, a másodosztályú Preston North End ellen 1–0-ra még elveszítette a Liverpool. Ez azt is jelenti, hogy a Slot-éra első gólját szerezte Szoboszlai, aki eddig az új szakvezető mindkét meccsén kezdett. 

A Liverpool a következő edzőmeccsét augusztus 1-jén az Arsenal ellen játssza Philadelphiában, aztán a Manchester Uniteddel találkoznak Szoboszlaiék Columbiában, augusztus 11-én pedig már otthon, az Anfielden fogadják a spanyol Sevillát. Az első bajnokit augusztus 17-én, az Ipswich Town otthonában játssza a Liverpool.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Liverpool FC (angol)–Real Betis (spanyol) 1–0 (1–0)
Pittsburgh, Acrisure Stadion. Vezette: Allatin (amerikai)
Liverpool: Kelleher (Jaros, a szünetben) – Bradley (Philips, 64.), Quansah (Beck, 64.), Van den Berg (Stephenson, 63.), Cimikasz (Chambers, 64.) – Endo (Morton, a szünetben), Jones (Nyoni, 31., majd Koumas, 72.) – Szalah (Gordon, 64.), Szoboszlai (Bajtetic, 64.), Fábio Carvalho (Blair, 64.) – Elliott (Doak, 64.). Vezetőedző: Arne Slot
Real Betis: Adrián (Vieites, a szünetben) – Sabaly (Bellerín, 64.), D. Llorente, N. Mendy, Perraud (Lucas Alcázar, 74.) – Fornals (Losada, 64.), Altimira (Flores, 86.), W. Carvalho (Ruibal, 74.), Juanmi (P. García, a szünetben) – Fekir (Rodrigo Sánchez, 64.) – M. Fernández (Ávila, a szünetben). Vezetőedző: Manuel Pellegrini 
Gólszerző: Szoboszlai (34.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik