Folynak a tárgyalások Sallai Roland angliai szerződéséről

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.08.28. 13:04
Ha a Leeds meg tud egyezni a Freiburggal, Sallai Roland már nem lép pályára többször a Bundesligában (Fotó: Imago Images, archív)
A Nemzeti Sport angol forrásokhoz hasonlóan úgy értesült, hogy a Leeds United a héten több tárgyalást is folytat a magyar válogatott Sallai Roland szerződtetése ügyében.


 

A leeds-live.co.uk mai cikke szerint az angol másodosztályú Leeds United a pénteki átigazolási határidő (Angliában augusztus 30-ig van nyitva a piac) lejárta előtt mindenképp szeretné szerződtetni a német Freiburg magyar válogatott támadóját, Sallai Rolandot.

A cikk kifejti, meglehetősen nehéz ez az átigazolási időszak az angol másodosztályban három meccsen öt pontot szerző Leedsnek, ugyanis több kiszemelt játékos ügyében is kosarat kapott a klub. Legutóbb a Sheffield United utasította vissza a belső középpályásért, Gustavo Hamerért tett 13 millió fontos ajánlatot, és egyelőre a Hamer alternatívájának számító, a német Kölnben futballozó, osztrák válogatott Dejan Ljubicic ügyében sem született megegyezés.

Így viszont akár nagyobb összegeket is mozgósíthat a klub a támadósor megerősítése, a szintén Németországban futballozó Sallai Roland átigazolása érdekében. A leeds-live.co.uk szerint kilencmillió euró körüli összeget áldozhatnak a szélsőre, akinek jövő nyáron jár le a szerződése Freiburgban, ahol múlt héten, a német élvonal 1. fordulójában csak csereként játszott 17 percet a VfB Stuttgart ellen 3–1-re megnyert bajnokin.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a héten már volt egy tárgyalás Sallai szerződtetése ügyében. A magyar játékos a hírek szerint nem zárkózik el attól, hogy az angol másodosztályba igazoljon, kérdés, a Leeds meg tud-e egyezni az átigazolás feltételeiről a Freiburggal. Úgy tudjuk, a napokban más klub nem tett konkrét ajánlatot Sallaiért, tehát ha az angol kérővel nem sikerül megegyezni, akkor várhatóan marad Freiburgban. Az élvonalban háromszoros bajnok Leeds legutóbb a 2022–2023-as idényben szerepelt a Premier League-ben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik