Gyollai Dániel hiszi, hogy új klubja, a 23-szoros északír bajnok Glentoran útja újra felfelé vezet

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.08.23. 13:29
Középen Gyollai Dániel (Fotó: Glentoran Facebook)
Legutóbb tizenöt éve volt Észak-Írország bajnoka a Glentoran, de a belfasti labdarúgócsapat nyáron szerződtetett magyar kapusa, Gyollai Dániel bízik abban, hogy szép lassan rátalálnak a régi dicsőség felidézéséhez vezető útra.

„A helyiek mindent elmeséltek, így pontosan tudom, milyen nagy múltú klubhoz kerültem. A csapat története szép sikerekről tanúskodik, és hinnünk kell benne, hogy ami a múltban megtörtént, nem elérhetetlen a jövőben sem – idézi a The Belfast Telegraph az annak idején Békéscsabáról induló, a Honvéd érintésével 2013-ban, 16 évesen a Stoke City utánpótlásába kerülő Gyollai Dánielt, aki több mint tízévnyi alsóbb osztályú angliai futball (Nantwich Town, Wigan, Peterborough United, Maidenhead United) után júliusban írt alá a Glentorannak. – Úgy vélem, ebben az idényben minden adva van a jó szerepléshez, a lényeg, hogy egy irányba húzzunk, tartsuk az első három forduló javuló tendenciáját, és ha így teszünk, lesz lehetőség céljaink elérésére.”

A kelet-belfastiak vereséggel kezdték az idényt (Crusaders, 0–1), győzelemmel folytatták (Portadown, 2–1), majd döntetlent játszottak a Coleraine-nel (0–0); mindhárom meccsen Gyollai állt a kapuban.

„Hallottam, hogy nyáron alaposan átformálódott a keret, megszabadultak azoktól a játékosoktól, akiken nem látszott, hogy hajlandók megszakadni a csapatért. A mostani társaim remek srácok, harcolunk egymásért, tudjuk, mit jelent itt futballozni. Nincs más hátra, mint bizonyítani ezt a szurkolóinknak az eredményeinkkel” – fogalmazott Gyollai.

A Glentoran 23-szor volt Észak-Írország bajnoka (ezzel második az örökrangsorban az 56-szoros aranyérmes Linfield mögött), de 2009 óta hiába hajszolja a trófeát. A legutóbbi idényben csupán a nagy csalódással felérő ötödik helyen végzett, válaszul a tavasz végén kinevezett menedzser, Declan Devine alaposan átalakította a keretet.

„Játszottam a League One-ban és más angol ligákban, és számomra különleges vonzerő, hogy az ottani lehetőségekkel szemben itt az európai kupaszereplésért harcolhatunk, és ha sikerrel járunk, jövő nyáron versenybe szállhatunk valamelyik sorozat főtáblájáért – vázolta a jövőbeli reményeket a 27 éves magyar kapus. – Egyelőre nagyon élvezem az itt-tartózkodást. Az északír bajnokság erejét mutatja, hogy a Larne egymérkőzésnyire van a Konferencialiga főtáblájától. Hasonlóra pályázunk mi is. Szerintem nagyon jó a keretünk és az edzői stábunk, mindenki azért dolgozik, hogy visszahelyezzük a klubot a térképre, és elcsípjük valamelyik európai kupahelyet.”

A három forduló után hatodik Glentoran péntek este az eggyel mögötte álló Carrick Rangers vendége lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik