Szabó Levente gólt rúgott a Német Kupában, de csapata kikapott a Frankfurttól

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.08.19. 22:51
Szabó Levente az Eintracht Braunschweig mezében (Fotó: Imago Images)
A csereként beálló Szabó Levente szerezte az Eintracht Braunschweig szépítő gólját hétfő este, de csapatának akkor már nem volt esélye, 4–1-re kikapott vendégétől, az Eintracht Frankfurttól, így kiesett a labdarúgó Német Kupából.

Szabó Levente a 85. percben, 0–3-nál lépett pályára a hazai csapatban, és bár a hajrá első gólját a frankfurtiak szerezték, hamarosan eljött a 25 éves magyar játékos nagy pillanata is: a 89. percben Szabó remekül érkezett Fabio Di Michele Sanchez bal oldali lapos beadására, és közelről a hálóba lőtt. A GÓL VIDEÓN ITT!

A fiatalon az Atalanta és a Genoa utánpótlásában is megforduló Szabó tavasszal – a Fehérvár kölcsönjátékosaként – még a DVTK-ban futballozott, nyáron igazolt a német másodosztályú Braunschweigbe. Az első két, egyaránt vereséget hozó bajnoki fordulóban pályán volt, először csereként, majd kezdőként.

A Frankfurt nem nevezte két fiatal magyar légiósát, Lisztes Krisztiánt és Fenyő Noaht a hétfő esti kupameccsre, amelynek hőse Hugo Ekitiké volt. A 0–0-ra végződő első félidőt követően a francia légiós tíz percen belül adott egy látványos gólpasszt külsővel Faresz Saibinak, majd rúgott két elegáns gólt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik