A magyar válogatottba is bekerülne Szűcs Kornél, a Plymouth Argyle védője

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.15. 20:34
Szűcs Kornél (Fotó: bbc.com)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Plymouth Argyle szombaton, hazai pályán, fordulatos mérkőzésen 3–2-re legyőzte a Sunderlandet. A találkozón a hazaiak kezdőcsapatában kapott helyet Szűcs Kornél, aki vasárnap a Nemzeti Sportrádióban beszélt a benyomásairól és csapata idei első győzelméről, valamint arról, hogy nem titkolt célja bekerülni Marco Rossi keretébe.

„Fantasztikus meccsen vagyunk túl – kezdte a Nemzeti Sportrádiónak adott interjúját Szűcs Kornél. A második félidőben teljesen a mi akaratunk érvényesült, és hála Istennek, ez gólokban is megmutatkozott. Azt hittem, hogy meg tudjuk tartani az előnyünket, de ilyen a futball, egyenlített a Sunderland. Aztán – ha jól emlékszem – volt hét perc hosszabbítás, mindkét csapat próbálta eldönteni a meccset, és úgy alakult, hogy a távoli lövésem után a csapatkapitányunk be tudta fejezni az akciót. Nagyon boldogok voltunk, nagyon kellett már az első győzelem a bajnokságban.”

Szűcs Kornél arról is beszélt, hogy úgy érzi, sikerült beilleszkednie a csapatba, s szavai szerint ilyen közegben nagyon jó érzés labdarúgónak lenni. „Maximálisan koncentrálni kell az elejétől a végéig, nagyon kis dolgokon múlhatnak a pontok, a győzelmek. Nagyon nehéz a bajnokság, de tegnap is bizonyítottuk, hogy bárki ellen fel tudjuk venni a küzdelmet.”

A védő hozzátette, technikailag nincs nagy különbség az angol másodosztály és a magyar bajnokság között, sebességben viszont nem lehet összehasonlítani a két ligát: „Fejben nagyon gyorsan és összeszedetten kell gondolkodni” – fogalmazott.

„A stáb mindig maximálisan felkészít minket. Mindig kapunk videóanyagot, s amennyire lehet, próbálok felkészülni az ellenfelekből” – mondta el Szűcs Kornél, aki úgy fogalmazott: nagyon jól érzi magát Angliában, most kezdi el felfedezni a várost. „Bárhová megyek, mindenhol találkozom szurkolókkal, és nagyon jó érzés látni azt, hogy ilyen pozitívan állnak a csapathoz” – fűzte hozzá a Plymouth játékosa.

Az interjú végén az is szóba került, hogy nem titkolt célja bekerülni a válogatottba: „Lépésről lépésre szeretnék haladni a karrieremben. Bízom benne, hogy be tudok majd kerülni a válogatottba is.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik