Dzsudzsák elárulta, beszélt Sallaival, mielőtt Törökországba igazolt

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 15:15
Dzsudzsák büszke Sallai átigazolására (Fotó: Kovács Péter)
Dzsudzsák Balázs elárulta, hogy beszélt Sallai Rolanddal a Galatasarayba való igazolása előtt és azt is hozzátette, szerinte a magyar válogatott szélső meg fog tudni birkózni az ottani akadályokkal.

A 109-szeres magyar válogatott játékos a török Hürriyet újságnak adott interjújában mesélte el, hogy beszéltek Sallai Rolanddal a közelmúltbeli átigazolása előtt. 

„Sallai Rolanddal nagyon jó barátságot ápolunk, felhívott, mielőtt elindult Isztambulba, és kikérte a véleményemet. Nagyon boldog voltam, hogy aláírt Törökország egyik legnagyobb klubjához. Nagyon büszke vagyok rá, mert nagyon megérdemli, hogy egy olyan topcsapatban legyen, mint a Galatasaray” – osztotta meg örömét Dzsudzsák Balázs. 

„Ott mindent megadnak neki, hogy a karrierjét előremozdítsa. Képes lesz tovább fejlődni minden szempontból, például nyomás, felelősség és jellem terén. Mert ha a Galatasarayban játszol, akkor folyamatosan bizonyítanod kell, hogy oda tartozol. Biztos vagyok benne, hogy Sallai ezt a szintet is túlszárnyalja majd. Nagyon szerény és szorgalmas futballista. Mindig a labdarúgásra koncentrál, és folyamatosan jobbá akar válni. Szerintem jó döntés volt, hogy átigazolt a Galatasarayhoz. Biztos vagyok benne, hogy innen egy magasabb ligába fog eljutni, és támogatni fogom, hogy elérje életcéljait” – tette hozzá a szélső, aki a 2015-ös idényben megjárta már Törökországot, amikor a Bursaspor csapatát erősítette. 

A DVSC 37 éves játékosa ki is fejtette, miért érzi Sallain, hogy megbirkózik majd az ottani nyomással. 

„Szerintem aki hat évig a Bundesligában tud játszani, az mindenhol tud bizonyítani. Nagyon jó karakter. Sallai válogatottunk egyik legjobb játékosa. Sokat fejlődött a Németországban eltöltött hat év alatt. Remélem, mihamarabb megkapja a lehetőséget, hogy a Galatasarayban játsszon. Biztos vagyok benne, hogy Sallai sok boldogságot szerez a szurkolóknak.”

Az interjú végén Dzsudzsák még arra is kitért, szerinte könnyen beilleszkedik majd a 27 éves szélső a csapatba, hiszen „mindig meg kellett küzdenie a helyéért a Bundesligában és a válogatottban is, így csak jó híreket várok tőle a közeljövőben.”. 

Sallai Roland valószínűleg a Fenerbahce elleni rangadón, szombaton 19 órakor mutatkozhat be új csapatában. 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik