Szendrei Ákos és Bokros Szilárd gólt szerzett a Szlovák Kupában, mindkettejük csapata továbbjutott

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 18:23
Bokros Szilárd lőtte a kassaiak első gólját (Fotó: Tomás Cicon, fckosice.sk)
A Dunaszerdahely 3–0-s, a Kassa 4–1-es idegenbeli sikert aratott alsóbb osztályú riválisa ellen a labdarúgó Szlovák Kupa szerdai játéknapján, mindkét győztes bejutott a legjobb 32 közé.

Nagyölved lakosainak száma a 2023-as év végén 1470 volt, de a DAC elleni kupameccs olyan nagy ünnepnek számított a településen és környékén, hogy kétezren gyűltek össze a helyi focipályán! A harmadosztályú hazai csapat ellen a sárga-kékek már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás kérdését: Redzic Damir két átadását Matej Trusa váltotta gólokra. A szünet után Csinger Márk fejesét még védte a hazai kapus, de Szendrei Ákos csukafejesét már nem, azzal alakult ki a 3–0-s végeredmény.

,,Örülök, hogy a térdsérülésem után visszatértem. Ma csak idő kérdése volt, mikor törjük fel a hazaiak védelmét. Megvan a továbbjutás, holnaptól már a hétvégi, Nagyszombat elleni rangadóra készülünk” – mondta lapunknak Vitális Milán, a dunaszerdahelyiek középpályása.

Mivel Trusa csak az első félidőben játszott, a szünet után gazdát cserélt a karszalag: a tizenöt éves Bősze Levente lett a sárga-kékek csapatkapitánya a második 45 percre.

Az FC Kassa már az új edzővel, Roman Skuhravyval a kispadon 1673 néző előtt 4–1-re győzött Sztropkón. A vendégeknek Bokros Szilárd szerezte meg a vezetést a 13. percben, majd Karlo Miljanic mesterhármassal tette fölényessé a győzelmet.

Bősze Levente (középen) a második félidőben kapitánya volt a dunaszerdahelyi csapatnak (Fotó: DAC)

SZLOVÁK KUPA, 3. FORDULÓ
Nagyölved (Velké Ludince, III. o.)–Dunaszerdahelyi AC 0–3
DAC: Csinger Márk és Bősze Levente végig a pályán volt; Redzic Damir a szünetig játszott, adott két gólpasszt; Vitális Milán a szünetig játszott; Szendrei Ákos a második félidőt töltötte a pályán, ő fejelte a harmadik gólt; Tuboly Máté szintén a második 45 percet töltötte a pályán.
Sztropkó (Tesla Stropkov, III. o.)–Kassa 1–4
Kassa: Bokros Szilárd végig a pályán volt, ő szerezte az első gólt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik