„Kerkez ezen képessége kelthette fel Mikel Arteta érdeklődését”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 12:15
Kerkez Milos ebben az idényben eddig a Bournemouth összes bajnoki meccsén kezdő volt (Fotó: Getty Images, archív)
Szombaton az angol Premier League-ben a Bournemouth az Arsenalt fogadja. A Sports Courant a mérkőzést felvezető egyik cikkében Kerkez Milosra helyezi a fókuszt, mondván, a londoniak menedzsere, Mikel Arteta a meccsen szembenézhet egyik kiszemeltjével, a 20 millió euróra taksált, 20 éves balhátvéddel.

 

A magyar válogatott októberi meccseit sérülés miatt kihagyó, de a hétvégén jó eséllyel már úja bevethető Kerkez Milost a közelmúltban már a Manchester United, a Chelsea és a Liverpool lehetséges kiszemeltjei között is emlegette az angol sajtó. Most pedig a Sports Courant a BBC Sport értesüléseire hivatkozva ír arról, hogy a 20 éves balhátvéd felkeltette a szombati ellenfél, az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta figyelmét. A szerző, Pranav Nair ezután egy hosszabb fejtegetésbe kezd, miért is lehet az Arsenal számára ideális célpont a Bournemouth futballistája.

A húszéves balhátvéd meghatározó játékossá, a csapatjáték létfontosságú elemévé nőtte ki magát a Bournemouthban. Korát meghazudtoló taktikai érettségről, tudatosságról tett tanúbizonyságot. Legyen szó a gyors kontrák elleni védekezésről vagy az előrefutásairól, melyekkel a támadójátékot segíti. Azon képessége kelthette fel Mikel Arteta figyelmét is, hogy egyensúlyba tudja hozni a támadó és védekező feladatokat. Ez a kettős képesség az, ami miatt felfigyeltek rá a topklubok, köztük az Arsenal is” – fogalmaz a cikk.

A szerző ezután kifejti, hogy Kerkez húszmillió euró körülre taksált értéke kiváló ár-érték arányt jelenthetne, bár a nyáron eladott kulcsjátékos, Dominic Solanke példájából kiindulva aligha lesz olcsó mulatság Kerkez szerződtetése (a csatárt 64.3 millió euróért adták el a Tottenhamnek). Ugyanakkor azt is hozzáteszi, Kerkeznek húszévesen (november 7-én tölti be a 21. életévét – a szerk.) nincs miért sietnie, ugyanis a Bournemouthnál, Andoni Iraola irányítása alatt minden adva van a további fejlődéséhez, mielőtt megtenné a következő lépést karrierjében.

A 2023-ban szerződtetett Kerkez ebben az idényben csapata mind a hét bajnoki meccsén kezdett és ötöt végig is játszott.

AZ ANGLIAI LÉGIÓSAINK HÉTVÉGI PROGRAMJA
SZOMBAT
Premier League
18.30: Bournemouth–Arsenal
Bournemouth: Kerkez Milos
Championship (II. osztály)
13.30: Oxford United–West Bromwich Albion
WBA: Callum Styles
13.30: Cardiff City–Plymouth Argyle
Plymouth: Szűcs Kornél
16.00: Blackburn Rovers–Swansea City
Blackburn: Tóth Balázs
League One (III. osztály)
16.00: Bolton Wanderers–Burton
Bolton: Schön Szabolcs
VASÁRNAP
Premier League
17.30: Liverpool–Chelsea
Liverpool: Szoboszlai Dominik


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik