A Lierse-t elhagyó Kovács Péter megegyezett a Strömsgodsettel

Vágólapra másolva!
2011.12.28. 23:56
null
Kovács Péter négy év után újra magára öltheti a Strömsgodset mezét (Fotó: dt.no)
Címkék
A belga Lierse labdarúgócsapatát elhagyó Kovács Péter megegyezett korábbi klubjával, a norvég Strömsgodsettel, amellyel kétéves szerződést köt, amint átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

 

Kovács Péter sikeres norvégiai évek után igazolt 2010-ben a Lierse-hez, amelynél azonban nem váltak be a számításai, és mivel a belga csapat nem ragaszkodott hozzá, karácsony előtt hivatalosan is elváltak egymástól a felek.

A majdnem két méter magas, 33 éves csatár végül egyik korábbi klubjával a Strömsgodsettel egyezett meg – kétéves szerződésben –, amelynél a jövő héten várhatóan átesik az orvosi vizsgálatokon.

„Elöl több variációs lehetőségre van szükségünk, és Kovács teljesen más típusú játékos, mint a többi csatárunk – indokolta döntésüket Jostein Flo, a drammeni klub sportigazgatója, aki szerint a magyar játékosnak meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, de biztos abban, hogy rutinjával és fizikai erejével hasznára lesz a csapatnak. – A mérkőzések egyes szakaszaiban nagyon jól jöhet egy ilyen felépítésű játékos, például a találkozók végén a pontrúgásoknál, elöl és hátul is.”

Kovács Péter a 2006-os és 2007-es szezonban 53 meccsen 22 góllal segítette a Strömsgodsetet, mielőtt az Odd Grenlandba igazolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik