Női vízilabda: másodszorra is kikaptunk az amerikaiaktól

Vágólapra másolva!
2012.07.05. 07:49
null
Másodszor is kikaptunk az amerikaiaktól (Fotó: Fuszek Gábor)
Hatgólos (14–8) vereséget szenvedett az Egyesült Államokban turnézó, londoni olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott a vendéglátó amerikai csapattól.

Az emberelőnyök kihasználásáról szólt a mérkőzés, különösen annak eleje. A félidőre az amerikaiak három góllal elhúztak, de a nagyszünet után felzárkóztunk egygólos hátrányra. Ott azonban belefutottunk egy 0–4-es periódusba, ahonnan már nem lehetett visszaút. A záró negyed elején három amerikai gól maradt magyar válasz nélkül. Az ellenfélből leginkább a három gólt szerző Heather Petrivel gyűlt meg a bajunk.

Az Egyesült Államok csapata két büntetőből egyet, 12 emberelőnyéből pedig hatot, míg a magyar válogatott 10 fórjából ötöt értékesített.

A Merész András irányította együttes korábban 17–8-ra maradt alul, a jelek azt mutatják, hogy a védekezésen továbbra is van mit csiszolni. Folytatás holnap San Diegóban, zárás vasárnap Newport Beachen.

A mieinkhez hasonlóan vendéglátóink is a londoni olimpiára hangolnak, ráadásul egy csoportba kerültünk, július 30-án majd éppen ellenük kezdünk.

NŐI VÍZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Amerikai Egyesült Államok–Magyarország 14–8 (3–1, 2–1, 5–3, 4–3)
AZ AMERIKÁBAN IS KÉSZÜLŐ OLIMPIAI CSAPAT
Kapusok: Bolonyai Flóra (USC, amerikai), Gangl Edina (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Eger), Bujka Barbara (Messina, olasz), Csabai Dóra (BVSC), Czigány Dóra (Eger), Drávucz Rita (Pro Recco, olasz), Keszthelyi Rita (Szentes), Kisteleki Hanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Szűcs Gabriella (Dunaújváros), Takács Orsolya (Szentes), Tóth Ildikó (BVSC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik