A bevált receptet követik

Vágólapra másolva!
2003.02.03. 20:28
Címkék
Böôr Zoltán (jobbra) a spanyolok ellen pályára lépett, ám a bolgár meccset kihagyja
Böôr Zoltán (jobbra) a spanyolok ellen pályára lépett, ám a bolgár meccset kihagyja
Böôr Zoltán (jobbra) a spanyolok ellen pályára lépett, ám a bolgár meccset kihagyja
Böôr Zoltán (jobbra) a spanyolok ellen pályára lépett, ám a bolgár meccset kihagyja
Böôr Zoltán (jobbra) a spanyolok ellen pályára lépett, ám a bolgár meccset kihagyja
Böôr Zoltán (jobbra) a spanyolok ellen pályára lépett, ám a bolgár meccset kihagyja
Ha röviden kellene összefoglalni, miért is mérkőzik meg jövő szerdán a magyar labdarúgó-válogatott Bulgáriával Cipruson, akkor alighanem úgy a leghelyesebb, ha ehelyütt Gellei Imre szövetségi kapitányt idézzük. "A larnacai meccset a március huszonkilencedikei, lengyelországi Európa-bajnoki selejtező főpróbájának tekintjük. A kitűnő formában lévő bolgár együttes ötletes, jó kelet-európai futballt játszik, csakúgy mint a lengyel csapat. Sok hasonlóság fedezhető fel a két válogatott stílusát, játékerejét illetően, biztos vagyok benne, hogy az Eb-selejtezőket három győzelemmel kezdő Bulgária ellen lesz alkalmunk gyakorolni, miként kell játszanunk a nagyjából hasonló kvalitású lengyelek ellen” – vélekedett a szakvezető.
Az ilyesfajta felkészülés egyébként nem példa nélküli a Gellei-érában, gondoljunk csak arra, hogy a stockholmi csoporttalálkozó előtt azért vendégeskedett Izlandon a magyar együttes, mert a házigazdák által előszeretettel alkalmazott stílus gyakorlatilag megegyezik azzal, ami a svédekre is jellemző. Tegyük rögvest hozzá, a recept akkor bevált…
Visszatérve a ciprusi túrára, a Ferihegyi repülőtérről vasárnap felszálló küldöttség nem titulálható éppenséggel népesnek: csupán a szövetség vezetőiből, illetve a szakmai stáb tagjaiból áll majd. Persze a szigeten már teljes lesz a csapat, hiszen a határon túl profiskodók, valamint az az idő tájt éppen arrafelé alapozó Zalaegerszeg, MTK és Ferencváros játékosai a helyszínen "egészítik ki” a keretet. A fradistáknak például roppant egyszerű dolguk lesz: a zöld-fehér egylet által lefoglalt larnacai szállodából át kell sétálniuk az MLSZ számára (is) fenntartott hotelbe. A helyi viszonyokat jól ismerők állítják, a két épület közötti távolság nem több, mint negyven méter…
Fájdalom, a légiósainkat alkalmazó külföldi gárdák mellett csak a fentebb említett három magyar alakulat ad futballistákat a válogatottba, a Debrecen nem. Holott a minap Böőr Zoltán is átvehette a meghívóját, csakhogy hétfőn eldőlt, a Loki középpályása az idén lemondhat a ciprusi útról.
"Gellei Imre javaslatára Pesten felkerestem Lejkó Dezsőt, a keret doktorát, aki a vizsgálat után közölte velem a szomorú tényt: nem vehetek részt az edzőtáborozáson, merthogy a belső térdszalagom olyannyira megnyúlt, hogy három napig semmilyen mozgást nem végezhetek. Utána is csak könnyített munka következhet: úszás, biciklizés és talán egy kis futás – ismertette a pontos diagnózist a Loki labdarúgója, aki a múlt héten begyűjtött sérülése miatt kénytelen volt civilben végignézni a piros-fehérek vasárnapi, terembajnoki diadalát. – Szóval nem indult túl jól számomra ez az esztendő, pedig alig vártam már, hogy pályára lépjek. Most még azt sem tudom, elutazhatok-e klubcsapatom szombaton kezdődő perugiai túrájára. Azt gyanítom, hogy az első naptól fogva nem lehetek ott a többiekkel, már csak azért sem, mert a tizenöt órás buszút aligha tenne jót a lábamnak, ám abban azért reménykedem, hogy később csatlakozhatok a fiúkhoz.”
A debreceni publikum egyik kedvencének pótlásáról természetesen gondoskodik a kapitány, de hogy a szóba jöhető vésztartalékok közül (Molnár Zoltán, Komlósi Ádám, Füzi Ákos, Kabát Péter, Szabics Imre, Sowunmi Thomas) ki kap bizalmat, az vélhetően csak szerdán, a szövetség sajtótájékoztatóján derül ki.
Ha Böőrnek és a szurkolóknak szerencséjük lesz, a magyar–bolgár összecsapást nyomon követhetik majd a tévében, tudniillik a Magyar Televízió azt tervezi, a Petőfi Rádióhoz hasonlóan élőben számol be a február 12-én 17.30 órakor kezdődő mérkőzésről. Igaz, ez csak az egyik elképzelés, a másik az, hogy az MTV stábja kiutazik ugyan Ciprusra, ám a larnacai kilencven percről csupán egy rövidebb öszszefoglalót sugároz majd. (Itt jegyezzük meg, arra már most mérget vehetünk, hogy a szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu élőben tudósít a barátságos találkozóról.)
Szóljunk még az olimpiai gárdáról is, amely szintén a földközi-tengeri szigetre repül vasárnap. A Róth Antal irányította fiatalokra ráadásul két meccs vár, február 11-én Bosznia-Hercegovina, rá egy napra Ciprus korosztályos válogatottja lesz az ellenfél. A szövetségi edző dolgát könnyíti, hogy a riválisokkal abban állapodtak meg, mindkét összecsapáson korlátlan számú játékos szerepelhet. Na persze, egyszerre csak tizenegy…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik