A bosnyákok ellen könnyen győzött az olimpiai csapat

Vágólapra másolva!
2003.02.11. 21:35
Címkék
Németh Norbert (jobbra) kalandos utazás után küzdhetett Cipruson a bosnyákokkal
Németh Norbert (jobbra) kalandos utazás után küzdhetett Cipruson a bosnyákokkal
Németh Norbert (jobbra) kalandos utazás után küzdhetett Cipruson a bosnyákokkal
Németh Norbert (jobbra) kalandos utazás után küzdhetett Cipruson a bosnyákokkal
Németh Norbert (jobbra) kalandos utazás után küzdhetett Cipruson a bosnyákokkal
Németh Norbert (jobbra) kalandos utazás után küzdhetett Cipruson a bosnyákokkal
Kissé gondterhelt volt még hétfőn Róth Antal, az olimpiai válogatott szövetségi edzője, hiszen nem tudhatta biztosra, idejében megérkeznek-e játékosai. Nos, mint kiderült, késő estére már senki sem hiányzott, a vízumkalamajkába keveredett, kalandos utazás után megérkező két győri srác, Németh Norbert és Weitner Ádám is csatlakozott a társakhoz, utóbbi ráadásul Koplárovics Béla társaságában rögvest felavatta a szálloda medencéjét, ami azért volt nagy bravúr, mert korábban embert nem láttunk a 14 Celsius-fokos vízben. Mielőtt a Weitner- és Koplárovics-hozzátartozók otthon a szívükhöz kapnának, megnyugtatásként közöljük, hogy a két futballista azért kellően óvatos volt, és a nemrég felhúzott sátortetős, meleg vizes medencét használta – úgyhogy legnagyobb sajnálatunkra nem számolhatunk be újabb Schirilla-utódok feltűnéséről.
Nevezett labdarúgókkal ellentétben azonban a magyar csapat nem akart befürödni. Pedig Bosznia-Hercegovina aztán cseppet sem ígérkezett kellemes ellenfélnek, lévén, az Eb-selejtezők eredményei alapján nem roszszabb alakulat a románoknál és a norvégoknál.
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 3–0 (2–0)
Larnaca, 100 nézô. V: Georgitosz (ciprusi)
Magyarország, 1. félidô: Balogh J. – Szélesi, Nagy G., Máté, Bodor – Czvitkovics, Tóth B., Németh N., Koplárovics – Torghelle, Szabics. 2. félidô: Szántai – Németh T., Pandur, Vanczák, Makra – Halgas, Buzsáky, Czeglédi, Huszti – Weitner, Juhász R.
G: Szabics, Czvitkovics, Juhász
Boldogan jelenthetjük viszont, hogy rosszabb a magyarnál.
Róth Antal két teljes sorral akarta letudni a mérkőzést, hiszen 22 játékos volt a keretében, és természetesen mindenkinek lehetőséget adott. Egyedül Bajzát Péter lehetett szomorú, hiszen számára a ciprusi túra tényleg egy könnyed kirándulást jelentett, miután még a vasárnapi edzésen nagyot rúgott a földbe, és így labdarúgóból rögvest turistává vált. A szövetségi edző helyére a Ferencváros fiatalját, Halgas Tibort hívta be, így megint megvolt a kellő létszám: nem kellett attól tartania egyetlen játékosnak sem, hogy egyedüliként – a társak kaján vigyorától kísérve – 90 percig loholhat…
A huszonkettes csapdájába persze nem akartak a magyarok beleesni, ezért az első sor gyorsan megnyugtató előnyre tett szert. Szabics Imre káprázatos formában játszott, már a mérkőzés elején húsz méterről kilőtte a jobb alsóban székelő ízeltlábúakat, majd néhány perccel később alig talált a kapu mellé. Fel is szisszent az oldalvonal mellett álldogáló két ciprusi megfigyelő, aztán ezek az urak gyorsan jegyzetelni kezdtek, nehogy csúnya meglepetés érje őket a szerdai, Magyarország elleni meccsen. Szabics Imre mellett szerencsére az egész együttes jó formában, harcosan futballozott – mivel tudták a játékosok, hogy csak egy félidőt kell bírni, mentek, mint akik rajzszögbe huppantak. Czvitkovics Péter okos gólja mellett még egy kapufa volt a magyarok termése 45 perc alatt, ám a lécek tesztelését tekintve jobbnak bizonyult az ellenfél, hiszen kétszer is onnan pattant vissza a bosnyákok által megküldött labda. Talán ez is jelzi, korántsem egy megye kettes ificsapat benyomását keltette Bosznia-Hercegovina válogatottja, hiszen játékosai rögvest lecsaptak a legkisebb magyar hibára is, és néha bizony olyan megoldásokat mutattak be, hogy a nézők az állukat kutatták.
Igen ám, de mint közöltük: a gólokat a magyarok rúgták. Kell ennél több egy válogatott meccsen?
Nem akarunk kukacoskodni, de kell. És most korántsem a magyar csapat produkciójára gondolunk, hanem a körülményekre. Mert az, hogy hideg volt, senkit nem érdekelt, fel kell öltözni, ezek szerint még Cipruson is. Ám ez a mérkőzés egy kerítésekkel körülvett tucatpályán folyt le, a szomszédban több csapat még edzegetett is, ráadásul olyan volt a világítás, mint egy szegényebb diszkóban, és miután hivatalos ellenőre nem volt a mérkőzésnek, és merthogy az edzők többet is cserélhettek, így a találkozó semmiképpen sem kaphatja meg a hivatalos jelzőt.
A válogatott szerencsére a második félidőben is gondoskodott fényről, Juhász Roland egy szép fejessel elég hamar megszerezte a csapat harmadik gólját. Teljes nyugalomban teltek a percek, csak az okozott némi izgalmat, hogy Torghelle Sándor minduntalan visszakívánkozott a pályára, de nem volt szerencséje a kispesti támadónak, mert Weitner Ádám és a játékvezető sérülése egyaránt rendbe jött, így nem volt szükség Torghelle újbóli levetkőzésére.
"Nem teszek különbséget a két félidő között, az egész meccset értékelem, és a három–nullás eredmény is mutatja, hogy ezúttal jól játszott a csapat. Ugyan voltak védekezési hibáink, és támadásban is eladtuk néhányszor a labdát, de összességében elégedett vagyok a látottakkal, Ciprus ellen is hasonlóan eredményes futballt várok” – hangzott Róth Antal nyilatkozata.
Folytatás tehát szerdán délután háromkor (magyar idő szerint kettőkor) Nicosiában, mint ahogy a szövetségi edző is kívánta, remélhetőleg hasonló jókkal.
Vagy egye fene, megelégszünk majd a kétgólos sikerrel is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik