A kapusokon nem múlhat

VARGA T. RÓBERTVARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2003.10.06. 20:42
Címkék
Az volt az ember érzése tegnap délelőtt a Puskás Ferenc-stadion Toronyépületében, amennyiben legalább olyan jól futballozik majd a magyar válogatott a lengyelek elleni Eb-selejtezőn, mint amennyire jó kedély
A lényeg a labda mögött van: Fehér Csaba bokája remélhetôleg szombatig rendbe jön
A lényeg a labda mögött van: Fehér Csaba bokája remélhetôleg szombatig rendbe jön
A lényeg a labda mögött van: Fehér Csaba bokája remélhetôleg szombatig rendbe jön
A lényeg a labda mögött van: Fehér Csaba bokája remélhetôleg szombatig rendbe jön
A lényeg a labda mögött van: Fehér Csaba bokája remélhetôleg szombatig rendbe jön
A lényeg a labda mögött van: Fehér Csaba bokája remélhetôleg szombatig rendbe jön
Egyedül Gellei Imre tûnt kissé gondterheltnek, a kapitány ugyanis a sajtó-összejövetelen is megemlítette: több alapjátékos szereplése is bizonytalan, mivel Fehér Csaba, Gera Zoltán és Szabics Imre egyaránt az orvosok szaktudásában bízva készül az összecsapásra.
A holland Bredában légióskodó Fehért a Newcastle-ban megvívott UEFA-kupa-mérkőzésen rúgták meg súlyosan a találkozó első részében, ennek ellenére a fantasztikus hangulat miatt képtelen volt lebicegni a pályáról. "Inkább tovább futballoztam” – mondta. Így viszont a Breda szakemberei útravalóul azt javasolták neki: "Csak semmi mozgás!”
Mégis elengedték? – tettük fel a kérdést a jobb oldali középpályásnak, aki kijelentette: "A döntés az enyém! A holland orvosok szerint két héten át még sétálnom sem szabadna. Ellenben nem érzem magam rosszul, Lejkó Dezső doktor pedig hatvan százalék esélyt lát a játékomra. Egyesek amondóak, hogy a bokaszalagjaim, mások szerint a lábfejem hajlítóizmai sérültek meg. Az edzőtáborban eldől, milyen állapotba kerülök a lézeres és ultranhangos kezelésektől, valamint a könnyed kocogásoktól. Ha nem leszek százszázalékos állapotban, sem a magam, sem a csapat érdekében nem erőltetem a játékot. Már csak azért sem, mert most mindenképpen győzni kell!”
Ami megnyugtató, hogy Gera Zoltán a bokáját egyre kevésbé, magát viszont egyre jobban érzi. "Már vasárnap pályára léphettem volna Debrecenben, ám úgy voltunk vele, jobban járok, ha rendesen kipihenem magam – mondta a ferencvárosi csatár. – Én kizárólag a szombat délutánra gondolok, és mihamarabb igyekszem elfeledni a vasárnapi szörnyûséget…”
Bár egyelőre nincs a kerettel, nagy munkát végez Szabics Imre annak érdekében, hogy pályára léphessen Lengyelország ellen. A jelenlegi első számú magyar csatár térdszalaghúzódással bajlódik, amely normális körülmények között minimum négyhetes pihenőre kényszerítene bárkit. Csakhogy Szabics életében most nincsenek normális körülmények, elvégre a válogatott mellett a VfB Stuttgart színeiben a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is bizonyítania kell.
"A Manchester elleni BL-meccsen s a Köln elleni bajnokin is beinjekciózva játszottam, s az orvosok szerint ez többet nem fordulhat elő – mondta Szabics. – Éppen ezért most mindennap kezelésre járok, a stuttgartiak stábja mellett egy grazi specialista is próbál segíteni rajtam. Ezeken a gyakorlásokon az a lényeg, hogy olyan izmokat mozgassunk meg, amelyek átveszik a szalagra irányuló terhelést, s így nem érzem a fájdalmat. Azt mondják, ez segít, s az állandó terhelés ellenére
A híres holland kém

A holland N.E.C. csapata az UEFA-kupa elsô fordulójában a Wisla Kraków ellen lépett pályára. A holland együttes vezetôedzôje, Johan Neeskens – a Hollandiában dolgozó, korábban az MTK-ban ténykedô Popovics Sándor barátságára való tekintettel – feljegyzést készített a lengyelek hat válogatott futballistájáról, tapasztalatait pedig megosztotta a magyar szakemberrel. Popovics Sándor, a korábbi kiváló futballista tapasztalatait elküldte Gellei Imre szövetségi kapitánynak, ekképp segítve munkáját. A világbajnoki ezüstérmes feljegyzéseit szerdától olvashatják lapunkban.
is tökéletesen meggyógyulhatok. Az már eldőlt, hogy szerdán csatlakozom a kerethez, s Tatára kisebb orvosi táskával érkezem, mert ott is kezelnem kell magam, majd szombaton, a meccs előtt még kapok egy kezelést. Aztán jöhet az én életemben is sorsdöntőnek számító meccs, amelyen természetesen játszani szeretnék…”
A Tatára igyekvő keret legmosolygósabb tagja kétségkívül a 35 esztendős Miriuta Vasile volt. A jelenleg Győrött játszó világjáró – eddig tíz profiklub mezét húzta magára – büszkén újságolta, ő aztán nem lepődött meg Gellei Imre meghívásán, mondván: "Jó formában érzem magam, az utolsó egy hónapban nem lehetett rám panasz, gólt is szereztem végre.”
Az irányító elárulta, Németországból hazatérve beszélt Gellei Imrével, s a kapitány kifejtette, amennyiben megfelelően teljesít, továbbra is számít rá. "Nagyon örültem a kapitány meghívójának, mert mindig büszkén viselem a címeres mezt – mondta az eddig nyolcszoros válogatott játékos. – Amikor számítottak rám, megpróbáltam kihozni magamból a maximumot. Most is, ha csak a jelenlétemmel vagy azzal, hogy a többiekkel edzem, segítek, boldog leszek. Bár az igazi boldogság, talán mondanom sem kell, a győzelem lenne. Persze tudom, mindkét csapat a három pontra játszik majd, kemény csatát vívhatunk a lengyelekkel, éppen ezért szeretném, hogy minél többen jöjjenek ki a Puskás Ferenc-stadionba. ”
Véghgel kezdődik majd a magyar válogatott összeállítása? – szegeztük az élvonalban éllovas MTK kapusának a kérdést, amire a konkrét válaszadást úgy hárította el a kék-fehérek Zoltán keresztnevû játékosa, mint a lagymatag lövést: könnyedén. "Nem ezen múlik, hogy pótselejtezőt játszhatunk-e. Kialakult csapat a mienk, amelyben évek óta egymásért küzdenek a játékosok. Mindegy, ki véd, a lényeg, hogy aki bizalmat kap, a legtöbbet hozza ki magából. Egyébként meg e felvetésre Gellei Imre adhatja meg a választ” – nyilatkozta Végh Zoltán, aki egy icipici gólocskáról is elmélkedett – persze azt a magyarok szerzik –, s mintegy magát is önbizalommal táplálva mondta: "A Rigában elszenvedett vereségünkkor is több lehetőségünk adódott, miként a lengyelekkel ötvenezer néző előtt vívott selejtezőn. Legalább egyet rúgnunk kell nekik.”
Mivel Király Gábor tegnap egyenesen Tatára utazott, tőle a Puskás Ferenc-stadionbéli találkozón nem volt módunk megkérdezni, mennyire viseli meg az őszi eredménytelenség – együttese, a Hertha még nem nyert meccset a Bundesligában –, ám Végh Zoltán véleménye az: "Ez mit sem számít! Sokkal fontosabb, mennyire maradt meg Gábor önbizalma. Ha tudja, ő mindent megtett, a gólokról nem tehet, remek teljesítményre is képes lehet.”
A magyar válogatottnak gólokat kellene szereznie a lengyelek ellen.
S az valóban mindegy, hogy a magyar csapat kapuját ki védi – csak ne kapjon gólt…

Szavazás

Mi lesz a lengyelek ellen?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik