Lothar Matthäus lett a mumus

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2003.12.10. 21:35
Címkék
"Nincs tudomásom arról, hogy Lothar Matthäusszal bárki tárgyalna Budapesten. Bozóky Imre MLSZ-elnök mondta mindezt lapunk hasábjain december 2-án. Világos beszéd, s ha a szövetség első embere kerek perec kijelent valamit, akkor azt az ember rendszerint készpénznek veszi. Mi is így tettünk. Hiába próbáltuk különböző trükkökkel kiszedni Bozóky Imréből vagy bármelyik szövetségi alkalmazottból, elnökségi tagból, hogy Lothar Matthäus lesz-e a szövetségi kapitány, mindenhol falakba ütköztünk. Illetve a szövetség elnöke legalább cáfolt.
Lehet, hogy a németek korábbi sztárjátékosa, Lothar Matthäus csak nevet rajtunk
Lehet, hogy a németek korábbi sztárjátékosa, Lothar Matthäus csak nevet rajtunk
Lehet, hogy a németek korábbi sztárjátékosa, Lothar Matthäus csak nevet rajtunk
Lehet, hogy a németek korábbi sztárjátékosa, Lothar Matthäus csak nevet rajtunk
Lehet, hogy a németek korábbi sztárjátékosa, Lothar Matthäus csak nevet rajtunk
Lehet, hogy a németek korábbi sztárjátékosa, Lothar Matthäus csak nevet rajtunk
Pedig az egykori német világklaszszis valóban járt a múlt hét elején Budapesten. Ez nem volt kacsa, ugyanis sikerült utolérnünk Lothar Matthäus feleségét, aki elismerte, hogy itt volt nála a férje. Úgy bizony, a 32 esztendős korábbi szépségkirálynő, Marijanna gyakorlatilag Budapesten él, az üzleti vállalkozása köti őt a magyar fővároshoz. Amikor szerb kapcsolataink révén telefonon utolértük, még abba is beleegyezett, hogy interjút adjon lapunknak. Készséges volt, és elárulta, néhány hónapja egy hajón ismerkedett meg a korábbi német sztárjátékossal, előbb névjegykártyát cseréltek, majd hamarosan viharos szerelembe estek. Lothar Matthäusnak és hitvesének is három-három gyermeke van, és valamennyien elutaznak az év végén Dubaiba, kipihenni a 2003-as esztendő fáradalmait. Erről is a csinos szerb asszony beszélt, ám akkor, amikor férje jövőjéről kérdeztük, zárkózottabbá vált. Csak annyit mondott: "Pontosan tudom, milyen tárgyalásokon vett részt Lothar, de értse meg, erről most nem beszélhetek.”
S hogy miért írunk minderről most?
Szerdán az Index honlapján világgá röpítették a hírt, miszerint az MLSZ vezetői előszerződést kötöttek Lothar Matthäusszal, így ő lesz a válogatott szövetségi kapitánya, az internetes újságnál még arról is tudomást szereztek, hogy mennyi pénzt kereshet ebben a státusban – éves szinten 300 ezer eurót, azaz 78 millió forintot, ami azért kissé mellbevágó…
Szóval, e hír megjelenése apropóján foglalkozunk most ismét Lothar Matthäus esetleges szerepvállalásával, s ezért elevenítjük fel, mit mondott Budapesten tartózkodó felesége. Igaz, ettől nem lettünk sokkal okosabbak, ennél érdekesebb, miről tájékoztatott bennünket Alekszandar Sztojanovics belgrádi újságíró, aki kérésünkre információkat gyűjtött a Partizan jelenlegi edzőjéről.
Íme a szerda délutáni belgrádi helyzetkép: "A Partizan ugye kiesett a Bajnokok Ligájából, éppen ezért délelőtt olyan hír látott napvilágot, miszerint Matthäus távozik Szerbiából, és már alá is írt a CSZKA Moszkvához. Nos néhány órával később mindezt a Partizan részéről hivatalosan is cáfolták. Úgy gondolom, Matthäus marad, nem vált klubot. Ezt erősíti két tény is, az egyik, hogy a Partizan elnöke kedd éjszaka a Marseille elleni egy egyes döntetlenre végződő találkozó után hosszasan beszélgetett a német szakemberrel, a másik pedig, hogy Lothar Matthäus felesége Budapestről visszaköltözik Belgrádba. Több fronton is érdeklődtem a magyar kapcsolatról, még Matthäus menedzserével is beszéltem, de senki sem tett említést arról, hogy a Bayern München egykori világklasszisa lehetne a magyar válogatott kapitánya.”
Az MLSZ-ben pedig továbbra is titkolóznak.
Senki sem nyilatkozik, ám annyit sikerült megtudnunk, hogy valóban zajlottak tárgyalások külföldi szakemberrel (vagy szakemberekkel) is. Ez immár tény. Mint ahogy az is, hogy Lothar Matthäusszal Bozóky Imre nem köthetett előszerződést, mert az ellentétes a jelenleg érvényes MLSZ-alapszabálylyal (a német edző kapitányügyben lassacskán mumus lesz…). Így továbbra is az a hír tartja magát, hogy az edzőbizottság javaslata alapján az MTK mesteredzője, Egervári Sándor irányíthatná a vb-selejtezőkön nemzeti csapatunkat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik