Intő példa a győri mérkőzés

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.01.28. 21:15
Címkék
Február második napján megkezdi idei szereplését a felnőtt válogatott. Lothar Matthäus együttese Isztambulban barátságos meccset vív Szaúd-Arábiával. A 18 órakor kezdődő találkozónak az Olimpiai stadion ad otthont.
Május 31-én immár öt éve lesz annak, hogy a magyar válogatott legutóbb megmérkőzött Szaúd-Arábia együttesével. Az 5000 néző előtt Győrben rendezett összecsapás - a két együttes eddigi egyetlen randevúja - sokáig remekül alakult a Bicskei Bertalan által irányított nemzeti gárda számára. Egészen a 90. percig - a napokban a skót Livingstonhoz igazolt - Horváth Ferenc két góljával kétgólos előnyben volt a riválisával szemben. A mérkőzés után mégsem lehetett elégedett a magyar tábor, ugyanis a vendégek a hosszabbításban előbb szépítettek, majd el-Dzsaber találatával a döntetlent is kiharcolták.
S most február 2-án ismét Szaúd-Arábiával meccsel a magyar válogatott.

Bokasérülése miatt csak szurkolhatott

Vincze Ottónak (jobbra) jó esélye van rá, hogy a vb-selejtezôkön ô lehessen a magyar válogatott karmestere (Fotó: M. Németh Péter)
Vincze Ottónak (jobbra) jó esélye van rá, hogy a vb-selejtezôkön ô lehessen a magyar válogatott karmestere (Fotó: M. Németh Péter)
Vincze Ottónak (jobbra) jó esélye van rá, hogy a vb-selejtezôkön ô lehessen a magyar válogatott karmestere (Fotó: M. Németh Péter)
Bármilyen hihetetlen, a jelenlegi keretben mindössze egyetlen labdarúgó akad, aki a két válogatott 2000-ben lejátszott összecsapása előtt is kerettag volt (igaz, a légiósok többségét ez alkalommal nem hívhatta meg a kapitány). Vincze Ottóról van szó, aki ősszel régi önmagát idézte az ETO mérkőzésein, és aki hosszú idő után az év végi, thaiföldi nemzetközi tornára kapott ismét meghívót a legjobbak közé.
- Amikor Bicskei Bertalan 2000 májusában kihirdette a szaúdiak ellen készülő keretet, akkor ön is a kiválasztottak között volt, a mérkőzésen azonban már nem jutott szóhoz…
- Nem a keretszűkítésnek lettem az áldozata, a mellőzésemnek más volt az oka - mondta Vincze Ottó. - Akkoriban Németországban, a Mannheimben profiskodtam, és emlékeim szerint egy kisebb sérüléssel érkeztem haza az összetartásra. Mivel a dunavarsányi edzőtáborban nem javult a bokám, idő előtt távoznom kellett, és csak szurkolhattam a társaknak a győzelemért. Sokáig úgy tűnt, megszerezzük a győzelmet, ám a hosszabbításban kétszer is hibáztunk, és így döntetlennel ért véget az összecsapás. Ez intő példa volt arra, hogy a pályán az utolsó pillanatig kell összpontosítani.

Szavazás

Kijutunk Matthäusszal a vb-re?

---- D ---- -
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik