A kapitány odafigyel a dán bajnokságra is

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.02.28. 22:18
Címkék
Noha csak telefonon beszélgettünk, a szavaiból egyértelműen kiérződött, egészen más a kedélyállapota mostanság, mint volt egy évvel ezelőtt. Igaz, Rabóczki Balázs az őszi idény kezdete előtt sokáig okkal bizakodott, ám aztán éppúgy a kispadon találta magát, mint az előző felkészülést követően. Ezt az időszakot elfelejteni nem lehet, de nem is szabad, és most, amikor ismét az FC Köbenhavn első számú kapusának vallhatja magát, törekednie kell arra, hogy ez az állapot a szerződésének lejártáig fennmaradjon.
Rabóczki Balázs végre lecsaphatott a labdára (Fotó: Németh Ferenc)
Rabóczki Balázs végre lecsaphatott a labdára (Fotó: Németh Ferenc)
Rabóczki Balázs végre lecsaphatott a labdára (Fotó: Németh Ferenc)
Rabóczki Balázs végre lecsaphatott a labdára (Fotó: Németh Ferenc)
Rabóczki Balázs végre lecsaphatott a labdára (Fotó: Németh Ferenc)
Rabóczki Balázs végre lecsaphatott a labdára (Fotó: Németh Ferenc)
- Az őszi idényt követően a Köbenhavn edzője, Hans Bakke azt mondta, első számú kapusként számol Rabóczki Balázzsal. Apró szépséghiba: korábban is mondott már hasonlót, aztán a szavát nem tartotta be…
- Való igaz, nem először engedtek haza Dániából hasonló útravalóval - felelte Rabóczki Balázs, aki immár állandó kerettag a Lothar Matthäus vezette magyar válogatottban. - Az ősz első felére nem szívesen emlékszem vissza, hiszen annak ellenére a tartalékok közé kényszerültem, hogy a nyári felkészülést jó formában védtem végig. Ahhoz, hogy újra a kezdő tizenegybe kerüljek, kellett a riválisom sérülése is, de talán mondhatom azt, hogy élni tudtam a felkínált lehetőséggel. Egyébként Magnus Kihlstedtnek a térdoperációját követően a közelmúltban a vállát kellett megműteni, jelenleg egy harminchárom éves dán labdarúgó a tartalékom.
- Lassan két hónapja annak, hogy Dániában megkezdődött a téli felkészülés. Aki figyelemmel követi a svéd, norvég és dán együttesek részvételével zajló Királyi Kupa küzdelmeit, az igazolhatja, az FC Köbenhavn egyelőre elfelejtett veszíteni…
- Egy döntetlent követően kétszer nyerni tudtunk eddig, és a sorsolásnak köszönhetően a Malmö és a Rosenborg ellenében kell megkísérelnünk a döntőbe kerülést. A helyzet nem könnyű, de nem is reménytelen, elég csak arra gondolni, hogy néhány hete Spanyolországban kettő egyre már legyőztük a norvégokat.
- Egy esetleges siker a Királyi Kupában, dicsérendő tett lenne, csakhogy nem szabad figyelmen kívül hagyni az őszi, gyenge bajnoki szereplést. Az aranyérem megszerzésére voltaképpen nincs esélye az FC Köbenhavnnak.
- Tizenhat pont a lemaradásunk a Bröndby mögött, azaz nem gondolkodhatunk az első hely megszerzésében. A pillanatnyilag ezüstérmes pozícióban lévő Midtjylland hat ponttal van előttünk, ám az első fordulóban éppen őket fogadjuk majd. Ez a hátrány ledolgozható, ráadásul állunk még a Dán Kupában is.

- Amikor a kispadon ült, többször is elmondta: szeretne távozni a csapattól. Most, hogy újra stabilan véd, megváltozott a véleménye?
- 2007 nyaráig szól. A klubbal kötött megállapodásom, és szeretnék továbblépni. Amíg a tartalékok között ültem, reménytelen volt a helyzetem, bár egy, a Bundesligában szereplő együttes szívesen leigazolt volna. Úgy látom, az elöljárók is hajlanak arra, hogy még a szerződésem lejárta előtt pénzt "csináljanak" belőlem.
- Noha mostanság rendszeresen kap meghívót a válogatottba, egy jó szerződés minden bizonnyal erősítené a pozícióját Lothar Matthäusnál is.
- Örülök a kapitány bizalmának, annak, hogy a német szakember nem egy kézlegyintéssel intézi el a dán bajnokságot. Király Gábort Európa-kasszis kapusnak tartom, ám ha olyan szintű csapatban tudnék védeni, mint ő, akkor talán lenne esélyem a megszorongatására. Azt hiszem, az erős rivalizálás a magyar futball hasznára válna.

Szavazás

Kijutunk Matthäusszal a vb-re?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik