Gulácsi Péter: Csehországban az olaszok ellen voltunk a legjobbak

HARMATH ÁKOSHARMATH ÁKOS
Vágólapra másolva!
2008.07.25. 08:16
Két 19 éves fiatalember csütörtök este úgy döntött, szórakozni megy, így aztán barátnőjüket hónuk alá csapva belevágtak a fővárosi éjszakába. A „hónuk alá csapva” kitételt ez alkalommal kéretik szó szerint érteni, a két fiatal ugyanis magas: 191, illetve 190 centire nőtt. S hogy kik ők? Szekeres Adrián és Gulácsi Péter, az Európa-bajnoki elődöntőbe jutó magyar U19-es válogatott meghatározó játékosai.
Gulácsi Péternek (jobbra) nem sok ideje maradt a kikapcsolódásra
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Gulácsi Péternek (jobbra) nem sok ideje maradt a kikapcsolódásra
Gulácsi Péternek (jobbra) nem sok ideje maradt a kikapcsolódásra
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Gulácsi Péternek (jobbra) nem sok ideje maradt a kikapcsolódásra

Szóval ők ketten jól megérdemelt pihenésként indultak neki az éjszakának alig néhány órával azt követően, hogy Csehországból, az Eb-ről hazaérkeztek a csapattal. Az adódó alkalmat használták ki, mivel sok lehetőségük már nem lesz arra, hogy az idén nyáron közösen szórakozzanak.

„Pénteken már utazom is vissza Liverpoolba, és bekapcsolódom a felkészülésbe” – mondta Gulácsi Péter, a „vörösök” tartalékegyüttesének kapusa, akivel csütörtökön az utolsó nagykörúti villamoson futottunk össze.

„Bízom benne, hogy a felnőttcsapattal készülhetek majd, és ha esetleg egy felkészülési meccsen is beszállhatnék, az már egyenesen csúcs lenne – foglalta össze a kapus a terveit az elkövetkező néhány hétre. – Azt még remélni sem merem, hogy esetleg tétmeccsen, netán egy Ligakupa-találkozón valamikor az előttünk álló idényben bemutatkozhatnék a nagyok között, ettől azért még messze vagyok. Persze adott esetben nem mondanék nemet...”

Villamosozás közben Gulácsi kitért az Eb-re is, és ugyan még rendkívül friss emlékként él benne a szerdai meccsen az olaszoktól elszenvedett 1–0-s vereség, látszólag könnyedén beszélt a plzeni találkozóról.

„Szerintem az Európa-bajnokságon az olaszok ellen játszottunk a legjobban, kár, hogy nem jött össze a döntőbe jutás. Sajnos ők jobbak voltak, hiszen lőttek egy gólt. Rendkívül technikás, jó csapattól kaptunk ki” – summázta véleményét a magyar hálóőr, amikor már közeledett az elköszönés pillanata, mivel ők továbbutaztak, mi viszont közeledtünk úticélunkhoz.

Búcsúzásként azért még annyit elárult a Petr Cechtől tanuló kapus, hogy ez a torna számára sokkal szebb emléket jelent majd, mint a 17 éven aluliak két évvel ezelőtti Európa-bajnoksága.

Akkor nem sikerült a csoportból továbbjutni, ráadásul az olaszok elleni meccshez hasonlóan kezdődött a torna: szekérderéknyi helyzetet alakított ki a magyar válogatott, mégis 1–0-ra kikapott az oroszoktól. A magyar helyzetek most is megvoltak, ám Gulácsi szerint csak ennyi a hasonlóság a két találkozó között.

„Akkor az oroszoknak szinte csak egyetlen lehetőségük akadt a végén, azt be is lőtték, ezúttal azonban az olaszoknak is voltak nagy helyzeteik. A legfontosabb különbség számomra a két torna között, hogy akkor nem jutottunk tovább a csoportból, az idén viszont a harmadik helyen végeztünk, igaz, a bronzérmet még nem kaptuk meg” – mondta Gulácsi, majd Szekeres Adrián és a két mosolygós hölgy társaságában tovább villamosozott a Petőfi híd irányába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik