„Jövök a magyar válogatottba, ha hívnak”

Vágólapra másolva!
2009.10.15. 17:08
Címkék
SOMOGYI ZSOLT JELENTI KAIRÓBÓL A Nemzeti Sport Egyiptomban tartózkodó munkatársának Koman Vladimir elmondta: ha meghívót kap a felnőttválogatottba „természetesen" igent mond, és akárcsak utánpótlás szinten, a nagyok között is Magyarország sikereiért hajt majd címeres mezben.
A felnőttek között is magyar mezben szerepelne Koman (Fotó: Reuters)
A felnőttek között is magyar mezben szerepelne Koman (Fotó: Reuters)

A magyar U20-as labdarúgó-válogatott gőzerővel készül a holnapi, Costa Rica elleni világbajnoki bronzmérkőzésre. Egervári Sándor ma este is edzést vezényelt csapatunknak, amelybe eltiltása után Koman Vladimir visszatérhet.

Csapatkapitányunk minden idegszálával a mérkőzésre koncentrál, lapunk munkatársának azonban elárulta: ha szükség van rá, és meghívják, a magyar válogatottban szerepel majd a felnőttek között is.

„Természetesen jövök a magyar válogatottba, ha meghívnak" – mondta helyszíni tudósítónknak a tréningre igyekvő Koman.

„De most csak a holnapi meccsel szeretnék foglalkozni. Mindenképpen bronzéremmel szeretnénk hazatérni" – tette hozzá a középpályás.

KOMAN MÁR JÚLIUSBAN ELMONDTA A NEMZETI SPORTNAK
 

– Bocsánat, de a félreértések elkerülése végett most újból felteszem a kérdést: ha Erwin Koeman kapitány berendeli, habozás nélkül igent mond?
– Igen.

 

–Idézném két évvel ezelőtti nyilatkozatát: „Az ukrán válogatottban játszom majd, mert Ukrajnában születtem, és ukránnak érzem magam." Ehhez mit szól?
–Ilyet így nem mondtam.

 

– Pedig a szóban forgó interjúban, más szavakkal ugyan, de többször megismételte ugyanezt.
– Nem tudok mást nyilatkozni ezzel kapcsolatban, akkoriban sokkal nagyobb feneket kerítettek az ügynek a kelleténél.

 

– Mondják, édesapja szorgalmazta, hogy várják meg az ukránok meghívóját. Idősb Koman Vladimir elfogadta új elhatározását?
– Rossz a kérdés, édesapámnak ugyanis nem kellett elfogadnia semmit, hiszen a családom többi tagjához hasonlóan ő is mindenben támogat. Noha általában kikérem a tanácsát, ahogyan pályafutásom során korábban is mindig, úgy ebben az esetben is én hozom meg a döntést.

 

(Részlet a Nemzeti Sport július 10-én megjelenő számából)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik