Magyar válogatott: Koman már bizsergést érez, Király a maximumot akarja

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.08.10. 09:35
Az angolok elleni szerdai felkészülési mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatottban Király Gábor, az együttes legrutinosabb tagja a maximumra törekszik, míg a legfiatalabb, Koman Vladimir alig várja, hogy a Wembley Stadionban játszhasson.

„Még nagyon az út elején járunk. Mindenkinek megvan a szerepe, játékosnak, vezetőnek, szurkolónak egyaránt. Ha mindenki megfelelően ellátja a maga feladatát, akkor működőképes lehet a dolog. Minden egyes kapitányváltásnál új a keret, új a filozófia” – nyilatkozta az MTI-nek Király Gábor, aki még 1998-ban a debütáló Bicskei Bertalan irányítása alatt mutatkozott be a nemzeti csapatban.

„Egervári Sándor nagyon megköveteli az előírtakat, szigorú, és tényleg, ha hallgatunk rá, megvan az esély rá, hogy valami jót kihozzunk ebből. Nagyon nem is szeretnék belefolyni a mester munkájába, azt fogom csinálni, amit ő mond” – tette hozzá Koman Vladimir, a Sampdoria légiósa, aki a tavalyi U20-as világbajnokság egyik legjobbja volt és csapatkapitánya a bronzérmes, Egervári Sándor által irányított együttesnek.

A 21 éves középpályás elmondta: a Bajnokok Ligájára készülő genovai alakulattal egy kőkemény, 28 napos felkészülésen van túl, ugyanakkor az elmúlt napokban sokat frissült, és már alig várja a Wembley Stadionban sorra kerülő összecsapást.   

„Én már most bizsergést érzek, és maximális az adrenalinszintem. Szeretném, ha úgy jönnénk le a pályáról, hogy elégedettek lehetünk a játékunkkal.”

A német 1860 Münchenben légióskodó, de korábban öt évig Angliában „szolgáló” Király szerint nem lehet elvárni azt, hogy csúcsformában futballozzanak az együttesek, ugyanakkor hajtani kötelező.

„Én azt szeretném kérni, hogy a jelenlegi formájához képest mindenki a maximumot adja ki magából!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik