Bobál Gergely-triplával győzelem Wales ellen

Vágólapra másolva!
2012.03.25. 14:56
null
Bobál Gergely egyik gólöröme a három közül (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Telkiben zajló U17-es Európa-bajnoki selejtező második fordulójában Magyarország Wales legjobbjaival csapott össze, és fölényes győzelmet aratott.


Belgium, Wales és Oroszország ellenében igyekszik kijutni az Európa-bajnokság döntőjébe a magyar U17-es válogatott Telkiben. Az első mérkőzésen a magyar válogatott nagy esélyt elszalasztva a győzelemre döntetlent játszott a belgákkal, így Wales ellen csakis a három pont megszerzése tarthatta életben továbbjutási reményeinket – az Eb-fináléba a csoportgyőztes kvalifikálja magát.

FARKAST KIÁLTOTT

A mérkőzésen két sárga lapja miatt nem játszhatott Tamás Krisztián és Kovács Tamás, míg Farkas Zoltán letöltötte eltiltását, őt a tornán első alkalommal vethette be mestere.

A walesiek az első mérkőzésükön az oroszoktól 2–1-es vereséget szenvedtek, balszerencsés körülmények között, és mint Pisont István, a magyar szövetségi kapitány elmondta, harcos, brit stílusú futballra számíthattunk ellenfelünktől, sok mélységi felíveléssel, veszélyes pontrúgásokkal.

Igaza lett az egykori remek középpályásnak, mert azt kapta a walesiektől, amit várt: kőkemény futballt, hosszú indításokat és zakatolós mezőnyjátékot. Ám övéi sem hagyták cserben: Bobál Gergely már a második percben veszélyeztette az ellen kapuját, majd a 8. percben a vezetést is megszerezte, amikor higgadtan gólra váltotta Berecz Zsombor pompás passzát. Továbbra is támadásban maradt a fehér mezes magyar csapat, és a félidő derekán Vida Krisztofer egy csodásan felépített, lapos passzokkal végigvitt akció során hét méterről kilőtte a bal alsót.

Innentől kezdve sokkal magabiztosabban játszott a magyar válogatott, de a walesiek sem adták fel: az első félidő végén csak üggyel-bajjal tudtak védőink felszabadítani Gethyn Hill elől, majd a fordulás után már nem volt kegyelem, egy újabb hibát a szögletnél előrehúzódó középső védő, Lloyd Jones már nem hagyott kihasználatlanul.

Szerencsére nem törte meg a Pisont-fiúkat a kapott gól, mert Medgyes Zoltán még azon melegében letörte a walesieket: egy szép egyéni akció megkoronázásaként 14-ről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Kisvártatva megszületett a negyedik, majd az ötödik magyar találat is. Bobál Gergely mesterhármast ért el: a másodikban társszerző volt a walesi kapus, a negyedikben pedig Farkasé volt a munka oroszlánrésze, aki önzetlenül kihagyhatatlan helyzetbe hozta társát. 5–1

Könnyed, sokszor szellemes játékkal ilyen különbséggel is megérdemelten győzte le a walesieket a magyar válogatott, nagy lépést téve a csoportelsőség felé.

A másik mérkőzésen a belgák egy góllal legyűrték azt az orosz válogatottat, amellyel a záró körben a magyar nemzeti csapat méri össze tudását. Ott is győznünk kell, mégpedig minél nagyobb különbséggel...

U 17-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR
2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–WALES 5–1

Telki, 400 néző. V: Guidi (San Marinó-i)

Magyarország: Hrabina – Baksa, Asztalos D., Bobál D., Spandler – Németh M. – Farkas Z., Medgyes Z., Berecz (Mayer, 76.), Vida (Tóth L., 65.) – Bobál G. (Kalmár, 80.). Szövetségi kapitány: Pisont István

Wales: Lynch – M. Jones (Kandi, 54.), Dalley, L. Jones, Strong – O'Sullivan – D. John, G. Jones (Weeks, 77.), Williams (Reid, 68.), Evans – Hill. Szövetségi kapitány: Brian Flynn
Gólszerző: Bobál G. (8., 60., 69.), Vida (25.), Medgyes (45.), ill. L. Jones (44.)
A másik mérkőzésen:
BELGIUM–OROSZORSZÁG 1–0
Gólszerző: Dendoncker
AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 2 1 1 7 3 +4 4
2. Belgium 2 1 1 3 2 +1 4
3.
Oroszország 2 1 1 2 2 0 3
4. Wales 2 2 2 7 –5 0
PERCRŐL PERCRE
80. perc Letelt a ráadás is, nincs tovább: nyert a magyar csapat Wales ellen.
80. perc A mesterhármast vágó Bobált Kalmár Zsolt váltja.
79. perc Németh ível a kapu elé 25 méterről egy szabadrúgást, amelyet egy védő, Declan Dalley saját kapuja felé csúsztat hátra, szerencséjére éppen oda, ahol kapusa áll, így az védeni tud.
A belgák Leander Dendoncker találatával legyűrték az oroszokat.
Három perc a ráadás. Ne feledjük, 40 perces félidőket láthatunk.
76. perc Mezőnyjáték, mert elfáradtak a csapatok, főleg a walesiek. Sok a pontatlan átadás, helyzet nincs. Bereczet közben Mayer Milán, G. Jonest Declan Weeks váltja.
Csak úgy bobálja a gólokat a Pisont-csapat!
69. perc Bobál-tripla: Berecz ugratta ki Farkast, aki betört jó szokása szerint a 16-osra, a rátámadó kapus elől oldalra passzolt Bobál Gergely elé, aki az üres kapuba lőtt pár méterről. 5-1
68. perc Williams helyett Bradley Reid a walesieknél.
Nincs újabb helyzet, de nekünk ez nem nagy gond.
1-0 pedig a 0-0-t: vezetnek a belgák az oroszok ellen.
65. perc Tóth László váltja Vidát.
Eldőlt? Alighanem...
60. perc 4-1 ide! Farkas lőtt 18 méterről, a középre tartó labdát Lynch éppen a lövés pillanatában a kipattanóra számítva felé elstartoló Bobál Gergely elé ütötte, tenyerelte egy suta mozdulattal, és támadónk pár lépésről a kapuba lőtt. Kitűnő helyzetfelismerés!
59. perc Újra O'Sullivan ívelt be, Williams pedig fölé stukkolt az ötösről.
48. perc Jobbról, 35 méterről ívelt be szabadrúgást a magyar kapu elé O'Sullivan, és a labda ismét megtalálta L. Jones fejét, aki az ötös jobb sarkáról fejjel célba vette a rövid sarkot, ám Hrabina leért oda és a szögletre tenyerelte a labdát.
53. perc Aztán leballag, mert Luke Kandi váltja.
52. perc Miles John is besárgul, ő Spandler Csabának lépett oda csúnyán.
49. perc Baksa Dénes kap sárgát Evans megregulázásáért.
45. perc De nem sokáig, mert íziben góllal válaszolunk: Medgyes Zoltán driblizi be magát a 16-osra lendületesen, majd 14-ről a jobb alsóba lő. 3-1
44. perc Balról adott be szögletet O'Sullivan, nem sikerült felszabadítani a védőknek Lloyd Jones elől, aki nyolc méterről a bal felsőbe lő. 2-1
41. perc Elkezdődött a második félidő.
Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, aztán a vezetés megszerzése magabiztossá tette a mieinket, és megérdemelten vezetünk. Az orosz-belga 0-0, nekünk jó.
40. perc Három perc ráadás után vége az első félidőnek.
40. perc Megúsztuk: O'Sullivan és Williams kényszerítőzött a magyar kapu előtt, utóbbi gurított végül középre, az ötösön belül Hill tette kapura a labdát, amelyet védők blokkoltak, Hrabina is kivetődött, végül övé lett a játékszer, amely előtte a kapufát is megjárta.
38. perc Vida lő 20 méterről alig 30 centiméterrel a kapu fölé.
37. perc Az ellen 16-osa előtt Bobál Gergely készíti le a labdát Medgyesnek, aki megcélozza a jobb alsót, ám Lynch eldőlve megfogja a labdát.
33. perc A kapuskirúgásból Vida cselezi be magát a 16-osra, majd 14 méterről jobbal lő, de Lynch lábbal véd.
33. perc Az egyedül hagyott Hill lő 16-osunk előteréből jobbal a kapu közepébe, de gyengén, így a labda a kapusé.
33. perc "Amoda" továbbra is "gól nélküli eldöntetlen".
32. perc Mezőnyjáték, kemény mezőnyjáték uralta az előző perceket, a jól megtermett walesi védők használják vállaikat is becsülettel, nincs könnyű dolga a magyar fiúknak. Szerencsére Leonardo Guidi játékvezető nem hagyja eldurvulni a mérkőzést.
Hatalmas a szél, meg-megzavarja a csapatokat, de eddig nem adódott galiba az elferdült lövésekből, kiirányult keresztlabdákból. A kapusoknak nagyon kell figyelniük.
24. perc Vida góljával már kettő nullára vezetünk! Egy csodásan felépített, lapos passzokkal végigvitt akció során Berecz passzolt a 16-os bal oldalánál Vida Krisztoferhez, aki éles szögből, hét méterről kilövi a bal alsót. 2-0
23. perc Kissé jobbról, 25 méterről végezhettünk el szabadrúgást az ellenfél kapuja előtt, amelyet Németh tekert középre, Vida pedig ötös bal sarkáról úgy fejelt kapura, hogy a labda a lécet érintve hagyta el a játékteret.
21. perc Vida Krisztofer kap sárgát, mert felrúgta M. Johnt. Az előbbi durvább volt.
18. perc G. Jones lép oda Bobál Dávidnak, ápolás.
14. perc Declan John ad középre balról, onnan nyolc méterről szabadon fejelhet Miles John, de a labda a bal kapufa mellé száll.
12. perc Bobál ugratja ki Vida Krisztofert, aki betör a 16-osra, de lövés helyett a második hullámban érkező Bereczhez gurít vissza, ő pedig jobbal a bal felső mellé lő 14 méterről, kissé balról.
A belga-orosz mérkőzésen nem született még gól. Ezt a találkozót ezzel párhuzamosan játsszák.
10. perc Hill lódul meg a balon, majd a 16-osról jócskán mellé lő.
Nagy az iram, keményen harcolnak egymással a csapatok, a walesiek a bal szárnyon erőltetik a támadásokat.
8. perc Bobál Gergely ismét villan, de ennek sokkal jobban örülünk: Berecz Zsombor lódul meg a félpálya közepéről és remekül ugratja ki szintén középen Bobált, aki a 16-osnál leveszi a labdát, majd hét méterről, középről a jobb sarokba lő. 1-0
6. perc A walesiek csapatkapitányának, az evertonos Gethin Jones-nak pillanatai ezek: előbb leteríti Medgyest, majd vele szemben szabálytalankodik Bobál.
2. perc Németh Márió ad be balról egy szögletet, amelyet hét méterről mellé fejel Bobál Gergely.
1. perc Igaza van Pisontnak, kemény az ellenfél, tekintélyteremtési szándékkal Gethyn Hill nagyot rúg Medgyes Zoltánba.
A mieink fehérben, az ellen pirosban. Enyhe szél a pályán.
1. perc Elkezdődött a mérkőzés, a walesiek hozzák játékba a labdát.
A kispadon: Dániel Cs. (kapus), Tóth L., Nagy D., Kalmár, Mayer itt, Gray (k.), Watkins, White, Weeks, Kandi, Reid ott.
A kezdők: Hrabina – Baksa, Asztalos D., Bobál D., Spandler – Németh M. Farkas Z., Medgyes Z., Berecz, Vida – Bobál G. itt, Lynch – Dalley, L. Jones, G. Jones, Strong – M. Jones, Evans, Williams, Hill – O'Sullivan, D. John ott.
Kapitányunk nemrégiben szűkítette némileg keretét.
Hogy mit várt Pisont István a csoportkörtől? Elolvashatja!
Az első körben a magyarok döntetlen értek el a belgákkal, a walesiek kikaptak az oroszoktól.
Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Magyarország–Wales U17-es Eb-selejtező online közvetítésében!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik